Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win 7 32 bit vagy win xp 64 bit?

Win 7 32 bit vagy win xp 64 bit?

Figyelt kérdés
Azert gondolkozok ezen mert a win 7 nel nem mukodik az 5.1 rendesen mar majdnem mindent megprobaltam es csak sztereoba szol. Tudom hogy holgy kell beallitani es az xp nel mukodott rendesen. Ha jol hallottam a win7 nek mas a hangmodulja es azert nem megy. Viszont ugy tudom hogy a 64 bit nek vannak hatranyai pl nem megy egy par program. nem tudom rakjak e 64 bittes xp-t vagy ne segitsetek!!!

2012. ápr. 11. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Régen ez így volt, mára már a Microsoft annyira lebutította a 32 bites XP-t, hogy a 64-es sokkal gyorsabb. Persze nem garantált, hogy minden simán fog menni, de ha nem zavar, hogy angol nyelvű, akkor javaslom, hogy tegyél vele egy próbát. Persze csak ha ezt preferálod a hangkártya helyes beállítása felett.
2012. ápr. 11. 10:43
 2/9 anonim válasza:
Én 64 bites rendszereket használtam mindig is, és sosem volt problémám progikkal, hiszen a 64 bitesen megy a 32 bites is. Lefelé kezeli, csak felfelé nem. (32-esen nem fut a 64)
2012. ápr. 11. 10:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Na ez még hülyeség hogy a 64-bitesen nem megy néhány program. Miért nem Win7-ből raksz 64bitest? Hangkártya drivert amúgy felraktad vagy azt használod amit gyárilag telepített? Ha ez utóbbi akkor ne csodálkozz hogy nem megy.

Amúgy is 64 bites rendszert csak akkor rakj, ha több mint 3 giga memóriád van.

2012. ápr. 11. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
nalam a w7 32bit tokeletesen kezeli az 5.1-es rendszert semmi beallitas nelkul a gyari driver-el
2012. ápr. 11. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Én használtam egy jó ideig Windows XP 64bitet, ezért nem ajánlom senkinek. Egyrészt a win7 sokkal gyorsabb, másrészt rengeteg driver probléma volt vele. Pl wifi kártyát úgy kellett vadászni hozzá, mert 2 típus volt, aminek volt 64 bites xp drivere, abból csak az egyiket lehetett itthon kapni. :) A 32 bites driverek pedig nem mentek fel rá... Nagyon sok program sem ment fel rá, hogy csak egyet mondjak MSN. Azt mondta ez 64 bites oprendszer, a program meg 32 bites, ezért tegyem fel a 64 bites msnt, ami viszont nem létezik (akkor legalábbis nem volt).

Az win xp 64 nem volt megfelelő otthoni használatra. Leginkább a 6 giga ram miatt. 1 évig szenvedtem, azután feltettem a win7et és gyorsan elfelejtetem 1 évnyi küzdelmet és a rengeteg kompromisszumot.

2012. ápr. 12. 11:12
 6/9 anonim ***** válasza:

"Pl wifi kártyát úgy kellett vadászni hozzá, mert 2 típus volt, aminek volt 64 bites xp drivere, abból csak az egyiket lehetett itthon kapni."

Ezt te se gondolod komolyan.

"A 32 bites driverek pedig nem mentek fel rá..."

You don't say?

"Nagyon sok program sem ment fel rá, hogy csak egyet mondjak MSN."

Simán fel lehet rá rakni, csak ügyesnek kell lenni. De tény, hogy nem amatőröknek való.

"Azt mondta ez 64 bites oprendszer, a program meg 32 bites, ezért tegyem fel a 64 bites msnt, ami viszont nem létezik (akkor legalábbis nem volt). "

Vagy inkább azt, hogy nem támogatott oprendszered van, mivel nem ismerte fel az 5.2-es verziószámot. Semmi köze ahhoz, hogy hány bites.

"Leginkább a 6 giga ram miatt."

Sok köze lehetett ahhoz, hogy pár verziószám-ellenőrzést nem tudtál kicselezni.

A kérdező valószínűleg a speaker fill funkció miatt ragaszkodik az XP-hez. Ezt alá is lehet írni, lévén, hogy win7 alatt nem működik, mivel a hátsó hangszórók monóban szólnak, és ez bosszantó lehet.

2012. ápr. 12. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Micsoda? Nekem 5.1- el ha zenét hallgatok akkor is jó. balra húzom bal oldal szól, jobbra jobb elől is hátul is. Integrált realtek HD audióm van, és igen fel kellett hozzá rakni a drivert. (Win7 64bit)
2012. ápr. 12. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:

"Pl wifi kártyát úgy kellett vadászni hozzá, mert 2 típus volt, aminek volt 64 bites xp drivere, abból csak az egyiket lehetett itthon kapni."

"Ezt te se gondolod komolyan."

Ez kb 2008 év vége körül volt. Több edimax és linksys kártyát is sikerült kipróbálnom és egyiknek se volt 64 bitre drivere. Pl Linksys WMP54G. A 32 bites driverek, pedig nem mentek fel. Végül eleve nézegettem azokat a kártyákat, amihez volt 64 bites driver és nem sokat találtam. Egy asus kártyát sikerült belerakni, ami működött. Szólj, ha nem így volt. Lehet te jobban emlékszel.

"Nagyon sok program sem ment fel rá, hogy csak egyet mondjak MSN."

"Simán fel lehet rá rakni, csak ügyesnek kell lenni. De tény, hogy nem amatőröknek való. Vagy inkább azt, hogy nem támogatott oprendszered van, mivel nem ismerte fel az 5.2-es verziószámot. Semmi köze ahhoz, hogy hány bites.

"

Simán fel megy rá? A simán felmenésről eltérő nézeteket vallunk. MS osnél MS program not supported... Hát izé.

"Leginkább a 6 giga ram miatt."

"Sok köze lehetett ahhoz, hogy pár verziószám-ellenőrzést nem tudtál kicselezni."

XP x64et használtam azért, mert 6 giga ram volt a gépben. Nem tudom mi köze ennek a verziószám ellenőrzéshez.

2012. ápr. 12. 14:40
 9/9 A kérdező kommentje:

A kerdezo:

6 GB RAMOM VAN ES EZERT KELL 64 BITTES XP

A win 7 32 bitteshez talaltam egy patchet ami megengedi a 6 gb ramot is ezert filozom.

Es az egyikotoknek igaza volt pont a hatso ket hangszoro nem szol csak nyekereg szo szerint de ha beallitom hogy elso hangszorok legyenek megy jol de a jatek nem megy 5.1 be es igen Realtek HD Audio driverem van

2012. ápr. 12. 15:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!