Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A gépem csak úgy a semmiből...

A gépem csak úgy a semmiből hihetetlenül lelassult, alig fut rajta valami! Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Tegnap délelőttől ezidáig folyamatosan ment a gépem,és semmi baj nemvolt vele,mindig gyors szokott lenni! Most nemrég gondoltam ujrainditom,de onnantol kezdve vmiért baromira lelassult, csak a windows töltő ablaka is kb 5 percig állt,és ugyanennyi idő telt el amig betöltött mindent! Az egér alapból már szaggat,minden lassú,videót sem tudok nézni mert azis szaggat, a winrar is órákig bontana ki egy 700megás filmet! Vírus vagy más egyéb káros program nem mehetett a gépemre,hiszen semmi olyan oldalon nemjártam, nem töltöttem le semmit, de ettől függetlenül jelenleg is futtatom a keresőt,aztán jön a spybot is, de kétlem hogy találna valamit! 2 giga ram van a gépemben, de valami nagyon lehuzhatja,ha már alapállapotban mikor nemfuttatok semmit,ennyire belassul! Újratelepítésen kivűl szerintetek mit lehetne tenni? (telepiteni most nemtudok,mert rengeteg dolgom van a gépen,és nemtudom most lementeni őket sehová) Vagy gondoljátok lehet azis gond hogy többmint 35órája megy folyamatosan a gép és ettől lehet vmi baj?
2009. jún. 17. 13:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

igazából én semmi olyat nemlátok ami miatt ezlenne:S

A feladatkezelő amugy besem jön:S Csak 1 része, a fele hiányzik a képből:S

2009. jún. 17. 14:56
 12/14 A kérdező kommentje:
2009. jún. 17. 14:57
 13/14 ceri ***** válasza:

Szerintem valami vírus, Mért nincs CPU használat.

Nekem már volt olyan ,hogy vírus eltüntette a feladatkezelőt.

2009. jún. 17. 15:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Najó, akkor indulj el csökkentett módban, és próbálj vírust keresni, valamint nézni, hogy mik akarnak betölteni.

A startup listából üss ki mindent, ami nem vírusirtó meg tűzfal, még akkor is ha nem elvileg káros (pl java updater nem kell). Majd később vissza tutod állítani backup-ból.

A jól működő rendszer alá telepíts vírusirtót és onnan futtasd, hátha a vírusod kiherélte a vírusirtót. Úgy tűnik, hogy ezt a másik rendszert nem fertőzte meg. Telepíts többfélét egymás után (telepít-futtat-töröl), hátha épp olyan a gebasz amit a jelenlegi nem lát.

Az én tippem az, hogy vagy vírus, vagy pedig egy korábban telepített, és a startuppal induló program (pl driver, vagy bármi) valahogy megbolondult és valami iszonyat végtelen ciklusba kezd foglalva a CPU-t. Ha ez utóbbi, akkor az üres startup megoldja, ha nem, akkor remélhetőleg megtalálod a másik rendszer alól. Futtass diagnosztikai eszközöket is, hátha megmurdalt a winyó és pont egy fontos dll volt ott.

2009. jún. 17. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!