Excel: adott két oszlop, A-ban nevek, B-ben értékek. Az A-ban a nevek többször szerepelnek, a B-ben pedig más-más értékek vannak megadva hozzájuk. Kérdés?
Nem tudom van-e egyszerűbb megoldás, de én így csinálnám:
1. Névsor szerint rendezném a táblázatot.
2. C2-be beírnám, hogy =HA(A1=A2,ÖSSZEFŰZ(C1,",",B2),B2)
(Tehát ha az előző sorban is ez a név volt, akkor a felette lévő cellát és a B oszlopban található értéket vesszővel együtt összefűzi. Ha az előző sorban más név volt, akkor egyszerűen csak a B oszlopból veszi az értéket.)
4. D1-be beírnám, hogy: =HA(A2=A3,"van_még","utolsó")
(Így ha a következő sorban is ugyanaz a név, akkor van_még lesz az érték, ha más, akkor utolsó.
(Természetesen a C és D oszlopra ki kell terjeszteni a képleteket a cella jobb alsó sarkában található kis négyzet segítségével, dupla kattintással, vagy húzással.)
Ezután már csak egy autoszűrőt kell beállítani, a D olszopnál feltételként megadva, hogy csak az „utolsó” értéket tartalmazó cellák látszódjanak.
Így ki lehet másolni az egészet és pl. másik munkalapra illeszteni.
Szuper! Köszi szépen, sikerült megcsinálni ez alapján!
Én angolt használok, nálam így működött:
=IF(A1=A2; (CONCATENATE(C1;"; ";B2));B2)
és
=IF(A2=A3; "van_még";"utolsó")
Ezt leggyorsabban a pivot tábla (kimutatás) segítségével lehet megoldani. Beszúrás fül >> kimutatás. Adat tartalom a két oszlop fejléccel együtt. Ezek után a fejléceket kell elhelyezni a megfelelő mezőkben hogy összeálljon a kívánt táblázat.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!