Megéri steamen vásárolni?
Meg azt szeretném tudni, hogy mi van akkor ha pl. egy idő után megszűnik a steam cég és nekem sok steames játékom van?
És a dobozos verziónál kb meddig bírja a dvd? (meddig lesz használható?)
Megéri, mert gyakran nem kicsivel olcsóbb.
(Ráadásul ha még kifogsz valami akciót....)
A Steam elég nagy ahhoz, hogy ne egyik napról a másikra szűnjön meg, emiatt kár aggódni.
5-10 év múlva fene tudja mi lesz.
Lehet, hogy egy gép sem fogja tudni már a dvd-ket lejátszani. (Ahogy manapság is ritka mondjuk egy floppy olvasó.)
amit most megveszel játékot az 5-10 év múlva elavult és gagyi lesz
szerintem érdemes vásárolni amúgy, én is szoktam
Szerintem nem éri meg. Persze olcsó, de valóban előfordulhat néhány kellemetlen dolog, vagy akár hopp, elveszted az összes "vásárolt" játékodat. Ehhez nem kell a Steam-nek megszűnnie sem! Olvasd el ezt, érdemes!
Másrészről én nem tartom biztonságosnak a netes vásárlást, ráadásul forintért nem is lehet a Steamen, egy külön folyószámlát kell miatta fenntartanod.. Az ilyen játékod nem adhatod el ha már meguntad, mint a lemezeset. Végül, ha le kell töltened pár gigabájtot, átlagos net eléréssel eltart úgy kb. nyugdíjig..
Ha nem teljesen hülye az ember, akkor a netes vásárlással nincs gond.
Ha nem adod ki orrba szájba minden oldalnak az adataidat, akkor elég biztonságos a dolog.
Valóban a Steamen forintban nem lehet fizetni, viszont tök mindegy, hogy miben veszed, át fogja váltani forintra és az adott összeget veszi le a számládról, nem kell ehhez külön semmi.
Ha van egy számlád, működik és kész.
Az eladásról meg annyit, hogy valóban, nem lehet, de már most is alakulgat a steamen a felhasználók közötti cserélgetés lehetősége. (Játékbeli tárgyak, kuponok...)
Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben komplett játékokat lehet majd cserélgetni.
Illetve, ha megveszel egy lemezt és telepítetted, azaz felhasználtad a CD-kulcsot, azt most sem adhatod el, illetve a legtöbb DRM-es rendszerben nem lehet újra bereggelni egy kulcsot. (Vagy x telepítés után már csak hosszas levelezéssel...)
Ennél olyan szempontból jobb a Steam, hogy a program nem fog rinyálni, hogy ha 50* telepíted sem.
Manapság az internet előfizetések sebsssége jelentősen gyorsul. A legkisebb csomagok is az 5 megabitet hozzá általában, azért annyira nem kevés az.
Egy 5 GB-os cucc, ha a teljes sebességet kihasználod valamivel több, mint 2 óra alatt lejön, ez tűrhető.
De már az átlagos sebesség is 10 megabit körül van. (Persze ezt a nagyobb városok, nagyobb csomagjai húzzák fel.)
- Oké, tehát vásárolhatok a Steamen sima maestro kártyával? Mert én úgy tudom, dombornyomott kell..
- Nekem 10gbit netem van, de nem szívesen töltenék le 8GB-ot!
Bármilyen kártya jó!
Hát, pedig le fog az jönni szép lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!