Van e olyan program, ami kideríti egy másik számítógép helyét?
A számítógép IP-címe helyinformációt is hordoz: egészen addig a proxy szerverig vissza lehet keresni a gép helyét, amin át csatlakozik az internetre. Ez mondjuk városszintű lehet, te, mint magánember, ennél pontosabb keresést nem folytathatsz.
De néha ez sem eléggé pontos: nekem például volt már olyan, hogy 200 km-rel arrébb azonosított be egy program (azt hitte, hogy Budapesten vagyok, közben egyáltalán nem ott voltam).
Mivel a magánfelhasználók IP-címét dinamikusan osztják ki, ezért egy számítógépnek rövid időn belül több IP-címe is lehet. Hogy kinek mi volt kiosztva, csak a szolgáltatója tudja, a szolgáltató pedig csak hatósági megkeresésre adja ki ezt az információt. A hatósági megkereséshez pedig eléggé nyomós indok kell: például az, ha zaklatásért feljelented és úgy tűnik, csak IP-cím alapján lehet megtalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!