Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programot ajánlanátok,...

Milyen programot ajánlanátok, amivel tudok egy terheléses tesztet lefuttatni a gépen?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:

terhességi tesztnek olvastam :-DDDD

- biztos megártott a másik rovat kérdései :-D

2012. márc. 17. 16:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is:)

amugy

prim (cpu prim?)

cpu burn

cpu benchmark közt is biztos van

iletve tömöritökben is van tetsz

meg tuningv programokban vagy meletük települt

és cpu gyártók nak is vanak ilyen tesztelöik

keres rá...

2012. márc. 17. 16:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Van sokféle teljesítmény összehasonlító (benchmark) program, amik közül néhány szépen meg tudja fogni a procit vagy mondjuk a VGA-t. Ilyen pl a Cinebench 11.5, ami feladja a munkát a CPU magoknak. Tapasztalatom szerint a 3DMark 11 is szépen megdolgoztatja a vasat (videokártyát, de a processzort is...de ide minimum DX11-es kari kell). A PCMark tesztelő elvileg végignyúzza a gépet, bíbelődik is egy órát, majd kiköp egy pontszámot. Ez annyira nem közkedvelt, mert a pontszám is semmitmondó és stabilitás tesztnek sem igazán jó.

Külön CPU és RAM tesztelésre régen sokat használtuk az Orthos-t vagy a Prime95-t. Csak a memória hibák keresésére ott van pl a memtest85 vagy a Goldmemory (ezeket ki kell írni újraírható CD-re, bootolni a lemezről és futtatni a teszteket pár órát). A GPU izzasztására jó volt anno a Furmark, talán még most is (esetleg át kell nevezni az exe-t). Tápegységet szoktam úgy terhelni, hogy egyszerre indítok egy Prime95 és egy Furmark tesztet és hagyom legalább egy fél órát...ha ezt bírja, akkor talán mindent kibír (ebben az esetben is szoktam a legmagasabb értéket mérni a fogyasztásra, amit más hétköznapi feladattal, legyen az akár játék, nem lehet elérni...például az Én mostani gépem a leghardverigényesebb játéknál is beéri 220-230W-tal, addig a Prime95+Furmark párossal kiharap a konnektorból 285W-t is).

2012. márc. 17. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!