Hogyan kell ezt excel-ben megcsinálni?
1 cellában kell a képletet kiszámolni, majd a cellára ugrasz, és a jobb alsó sarkában lévő négyzetet lehúzod.
Ilyenkor a képletet lefelé másolja, és a cellákat mindig az aktuális sorban lévőre cseréli.
Ha 1 képlet jó, az összesnek jónak kell lennie, mert csak az értékek változnak.
Én inkább egyszerűen lefixálnám a cella helyét F4-el, amúgy engem is érdekelne milyen az 1 cellára működő képleted.
Lényeg az lenne, hogy relatív cellahivatkozás legyen a fogyasztáson, abszolút pedig az árán.
Én ezzel a képlettel próbálom kiszámolni:
=$F$9*$E$9
Na várj, sima számokkal, a x liter/100 km sima szám kellene, hogy legyen!
Remélem, nem így beírtad szövegként, hogy pl. 5.4 liter/100km
Amúgy pedig a $F$9*$E$9 majdnem jó lenne: $F$9*E9 lenne a helyes, ha
-E oszlop tartalmazza a fogyasztást
-E oszlopban az adott tartomány szám formátumú
-$F$9 az árat tartalmazza, ami ugyancsak szám formátumú.
Ha "lehúzod" a képletet, akkor eképpen fog változni, pl. 2 sorral lentebb: $F$9*E11
Ne kézzel írd utána a mértékegységet, hanem a egyéni formátumként. Mivel a program matematikai műveletet végez, azt számokkal tudja csak, így a cellában csak számok legyenek. A saját formátummal rendelkező cellák ugyanúgy számot fognak tartalmazni, de szabadon olyan szöveget tehetsz hozzá, amilyet akarsz.
De ha csak simán az oszlop fejlécébe beírod hogy "km", "kilométer", akkor is tudni fogod hogy az oszlopban a számok kilométert jelölnek, így nem kell egyesével mindhez beírni, és nem is zavar be a szöveg a számolásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!