Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell ezt excel-ben...

Hogyan kell ezt excel-ben megcsinálni?

Figyelt kérdés
Van két oszlopom, az egyikben x liter/100km a másikban a benzin jelenlegi ára. Az első oszlopban 10 adat van, és én ezeket egyszerre ki szeretném számolni egy 3. oszlopba.Tudnátok írni egy képletet, mert nekem mindig 0 Ft-jön ki. Egyesével ki tudom számolni, de meg szeretném tudni, hogy ezt egyszerre hogy kell, mert elég unalmas bepötyögni minden egyes sorba a képletet.
2012. márc. 16. 17:30
 1/9 anonim ***** válasza:

1 cellában kell a képletet kiszámolni, majd a cellára ugrasz, és a jobb alsó sarkában lévő négyzetet lehúzod.

Ilyenkor a képletet lefelé másolja, és a cellákat mindig az aktuális sorban lévőre cseréli.

Ha 1 képlet jó, az összesnek jónak kell lennie, mert csak az értékek változnak.

2012. márc. 16. 17:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha a benzin ára nem változik, akkor azt be is építheted a képletbe. Leírnád, milyen képleltet használsz?
2012. márc. 16. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Én inkább egyszerűen lefixálnám a cella helyét F4-el, amúgy engem is érdekelne milyen az 1 cellára működő képleted.

Lényeg az lenne, hogy relatív cellahivatkozás legyen a fogyasztáson, abszolút pedig az árán.

2012. márc. 16. 17:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez sima számokkal jó lenne, de mivel van utána mértékegység ezért vmiért nem akarja megcsinálni.
2012. márc. 16. 17:52
 5/9 A kérdező kommentje:

Én ezzel a képlettel próbálom kiszámolni:

=$F$9*$E$9

2012. márc. 16. 17:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Na várj, sima számokkal, a x liter/100 km sima szám kellene, hogy legyen!

Remélem, nem így beírtad szövegként, hogy pl. 5.4 liter/100km

Amúgy pedig a $F$9*$E$9 majdnem jó lenne: $F$9*E9 lenne a helyes, ha

-E oszlop tartalmazza a fogyasztást

-E oszlopban az adott tartomány szám formátumú

-$F$9 az árat tartalmazza, ami ugyancsak szám formátumú.

Ha "lehúzod" a képletet, akkor eképpen fog változni, pl. 2 sorral lentebb: $F$9*E11

2012. márc. 16. 17:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Meg van a hiba, ismerősöm rosszul magyarázta az F4 szerepét.Ő azt mondta, hogy az arra való, hogy különböző mértékegységet egymással össze lehessen szorozni.Köszönöm szépen a válaszokat. A végső képletem: =D13*$C$19 A c19 az ár a d13 pedig a fogyasztás.
2012. márc. 16. 18:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Ne kézzel írd utána a mértékegységet, hanem a egyéni formátumként. Mivel a program matematikai műveletet végez, azt számokkal tudja csak, így a cellában csak számok legyenek. A saját formátummal rendelkező cellák ugyanúgy számot fognak tartalmazni, de szabadon olyan szöveget tehetsz hozzá, amilyet akarsz.

De ha csak simán az oszlop fejlécébe beírod hogy "km", "kilométer", akkor is tudni fogod hogy az oszlopban a számok kilométert jelölnek, így nem kell egyesével mindhez beírni, és nem is zavar be a szöveg a számolásnál.

2012. márc. 16. 18:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezt tudtam, úgy is csináltam.Csak az az F4 zavart be egy kicsit.
2012. márc. 16. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!