Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell kettéosztani a...

Hogyan kell kettéosztani a partíciót?

Figyelt kérdés
Itt írták, hogy osszam 2 v. 3 részre a partíciót a winchesteren, ha 2. op-rendszerként szeretném feltelepíteni a Win 98-at. Most az lenne a kérdésem, hogy lépésenként hogyan tudom ezt végrehajtani. Továbbá az is érdekelne, hogy ha ilyen módon sikerült feltelepítenem a Win 98-at, a gép a következő bekapcsoláskor honnan fogja tudni, hogy az XP-t vagy a 98-at indítsa-e el? Melyik lesz az alapértelmezett?
2012. márc. 12. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindenképp erősen lebeszélnélek egy több, mint 10 éves oprendszer használatáról - aminek már rég lejárt a támogatottsága.

Ha mégis valami különleges okból erre van szükséged, kezdd a rendszerek telepítését a legrégebbivel. Esetünkben a Windows 98-al. A telepítéskor elvileg alkalmad adódik partícionálni is, azaz feldarabolni a merevlemezt. Mindössze annyi a dolgod, hogy törlöd az összes meglévő partíciót és több kisebbet hozol az 1 nagy helyén létre. Az egyikre mehet a Windows 98, majd ha kész van a telepítés, a másikra a Windows XP. Fordított sorrendben nem lesz jó.

Fontos tudnod, hogy formázás, particionálás után minden adat elvész a merevlemezen.

Az XP egyébként normális esetben felismeri majd, hogy telepítve van a Windows 98 is és majd a rendszerbetöltőjéhez hozzáadja választási lehetőségként.

2012. márc. 12. 15:54
 2/6 A kérdező kommentje:
De hát könyörgöm, már fel lett telepítve az XP, és rajta rengeteg fontos cucc, úgyhogy túl macerás lenne újra megcsinálni az egészet. Miért nem lehet most így utólag feltelepíteni a 98-at. Engem nem zavar a sorrend. Csak azt kérem, hogy bárki itt aki jól ért hozzá, vagy ilyesmit csinált már, írja le ide lépésről-lépésre az egészet. Előre is köszönöm!
2012. márc. 12. 16:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért kérdező, mert ha felrakod a Windows XP UTÁN a RÉGEBBI Windows 98-at, ami nem ismeri fel ugye az XP-t távolról sem, akkor - bár elvileg nem sérül az XP rendszered, többé nem tudod elindítani, mert a Windows 98 beírja a saját rendszertöltőjét a merevlemezbe - ami ugye hírből sem hallott még a Windows XP létezéséről - így az XP-t többé nem lehet betölteni. Fordítva ez elvileg nem gond.
2012. márc. 12. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
2012. márc. 12. 17:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Oksa, ez tényleg veszélyesnek hangzik. Akk ugyanazzal a telepítőlemezzel, amivel korábban is feltelepítettem az XP-t magamnak, újra feltelepíthetem a 98 után?
2012. márc. 12. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:
ÉS hogyan kell törölni..??
2012. nov. 12. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!