Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nem indul a Win 98-as telepítő...

Nem indul a Win 98-as telepítőlemez?

Figyelt kérdés
Második op-rendszerként szerettem volna virtuális PC-re feltelepíteni a Windows 98-at. A lemez még használatlan volt. Be is tettem, és elindult, megjelent a szokásos telepítőablak. De váratlanul el kellett sietnem, így bezártam az ablakot, kivettem a lemezt, kikapcsoltam a gépet, és későbbre hagytam a telepítést. Sajnos azonban, másodjára hiába raktam be a lemezt, többé semmilyen ablak nem jelent meg. Most mitévő legyek?
2012. márc. 11. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Töröld le újra azt a winyó területet, ahová a win 98-at fel szeretnéd rakni, vagy újra formázd le és mehet újra a telepítés. Egyéb esetben még az is meglehet, hogy hibás az egyik szektor a winyón, vagy a telepítőlemezen. Format "c:" aztán ugorj neki újra. Amennyiben utána is bajod lesz vele, akkor máshol kell keresned a hibát. Első lépésként a telepítőlemezen, második lépésként a winyón.
2012. márc. 11. 18:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyébként a legjobban akkor jársz, ha szét tudod osztani a partíciót. Aki rendes Win98-at szeretne a gépén tudni, az felejtse el az ilyen virtuális és dosboxos dolgokat. Ketté, vagy három felé kell osztani a winyót, aztán már csak arra kell vigyázni, hogy ne oda telepítse a win 98-at, ahol az XP, vagy a Vista, vagy mittom én mit használsz. kisMillió variáció lehetséges, csak az a lényeg, hogy oda ne írjon semmi, ahol a fő rendszert használod.
2012. márc. 11. 18:38
 3/4 anonim ***** válasza:

FAT32-re formáztad azt a meghajtót, ahová telepíteni szeretnéd?

[link]

(a Win.98 nem "csípi" at NTSC -t!)

2012. márc. 11. 18:47
 4/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerintem 3 megoldás van :

1. Ha van a virtual PC boot menű akkor azt próbáld meg előhozni (ESC, F2, F8, F5, F10 nem tudom a VMwaréban ESC-cel lehet a boot menűt elővarázsolni), ha megvan válaszd a CD-rom-ot.

2. Beállitod a Virtual PC-d boot sorrendjét, hogy CD-ről bootoljon, erről itt olvashatsz (Belépsz a virtuális PC biosában és ott beállitod): [link]

Mivel valószinűleg a boot sorrend : HDD - CD, de első alkalommal a HDD-n még átugrott, mivel semmi értelmeset nem talál a HDD-n. (Formázatlan volt)

3. Letakaritod a virtual PC-ben lévő merevlemezt, és "formázatlanná" varázsolod. (Kiszeded, fizikailag kitörlöd és létrehouol egy ujat HDD-t)

Valószinűleg az első telepitéskor már csinált valamit a telepitő a HDD-vel (ha más nem akkor a boot sectorát átirta) és ezért nem indul a CD-ről, mert azt hiszi, hogy van fent operációs rendszer, és ha jól tudom a win98 még nem irta ki hogy nyomj meg egy gombot ha CD-ről akarsz bootolni.

Sok sikert.

Üdv.

2012. márc. 11. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!