Mennyire szabad megvenni ilyen olcsó gépeket?
Nekem csak netezésre illetve tárolásra kell.
Ha azt veszem, hogy egy memóriakártya is mennyibe kerül.
Az ár reális, kb ennyit ér egy ilyen régi gép, de netezéshez a 128 mega ram elég soványka.
Ha teszel még bele ramot (esetleg tudok adni olcsón, van itthon egy csomó), akkor jó lehet.
Vagy tehetsz rá Linuxot, az kevesebb erőforrással is beéri és netezni jól lehet vele (bár a youtube videók egy ilyen gépen szaggatni fognak)
EDGE alatt így se megy a videó.
Amúgy az ilyen régi gépeket mire használták?
Saját asztali gépem két magú procis, szomszéd laptopja Pentium4-es. Rendberaktam (tele volt .temp fájlokkal), de végig éreztem a különbséget a P4 és a két magú proci között. Sokkal lassabb a P4-es, de ha nem olyan gépet akarsz, amit hazaviszel és egy hét múlva semmire se jó, akkor vegyél pl. ilyen Avocomposat, nem magánszemélyektől szerzik be, hanem külföldről, raklapokon hozzák, átnézik, javítják és garanciával adják el. Sokkal megbízhatóbb, mint ha Apródon megveszed, aztán be se lehet kapcsolni.
"Mobilnethez legalább Pentium4-es gép kell. Ennél régebbivel nem működik."
Ez a mondat ebben a formájában hülyeség. P3 és P4 között nincs olyan lényeges architektúra beli különbség, ami ilyet okozna. Az lehet, hogy a követelménynek P4-et írnak, de azért, mert régebbi gépen valszeg az oprendszer is tetű lassú volna és a sok noob képes lenne a netre fogni a lassúságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!