Regedites baklövést hogyan lehet orvosolni?
Tegnap hosszas nézelődés után letöltöttem 2 tisztító progit (az egyik csak rewgeditbe nyúlt bele, a másik az egész gépbe). Miután végig ment észrevettem hogy eltűnt a hang ("Nincs hangeszköz telepítve").
Felmentem netre kerestem drivert, progit, egyik sem segített (4-5öt próbáltam ki). Jó akkor a programokkal visszaállítottam ellenőrzés előtti állapotra, az sem segített.
Op rendszer: win7
hangkártya (integrált, realtek): ULi/ALi M5455 AC'97 Audio Controller
Mivel integrált hangkártya, ezért az alaplapod, vagy laptop esetén a laptop gyártó oldaláról kell beszerezni az oprendszerednek megfelelő drivert, az lesz a jó.
A registry pucolásról annyit, hogy lehet hozzá programokat használni (pl CCleaner), de ezt hatalmas körültekintéssel kell megtenni. Ha egy-egy bejegyzésben nem vagy biztos, ne töröld. És persze egy normális program registry pucolás előtt felajánlja, hogy törlés előtt biztonsági mentést készít róla neked.
Érdemes mindent egyesével, saját magad ellenőrizni törlés előtt. Így megelégedéssel használhatod a programot, de ha ráhagyod, hajlamos nem törlendő dolgokat is törölni néha. (tapasztalat)
az alaplap és a hangkártya (meg vagy 1000 másik) oldalról leszedtem már a driverket, de nem megy (azért kellett máshonnan is leszednem mert egy jó ideig nem volt hivatalos driver win7re).
Csináltak a progik mentést, de hiába csinálok bármit is nem állítja vissza.
Kb 9000 hibát talált, elkezdtem átnézni, de kb a második után feladtam a harcot és "Javítás mind" menüt választottam.
Én is kismilliószor megszívtam már ezzel, de reménykedtem hogy ez más lesz mert nagyon dicsérték a progikat és egy bejegyzésbe se találtam olyan kommentet hogy valamit elrontott volna. Na most már lesz egy ilyen bejegyzés is :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!