Azok a bizonyos hacker emberek - már ha léteznek - vajon milyen programokkal szerkesztik a már meglévő exe, dll, db, akármilyen file-okat?
Nagyon h_lyeséget kérdeztem? Csak úgy érdekelne...
Kérlek, Titeket, értelmes válaszokat adjatok, ha lehet.
pl. Resource Hacker
Windows futtatható és erõforrás (.res) állományok szerkesztésére alkalmas program (megnyitás, szerkesztés, módosítás, törlés, hozzáadás, mentés). Beépített szkriptkészlet szerkesztővel és visszafejtõvel is rendelkezik.
Szerkeszthető formátumok: *.exe, *.dll, *.ocx, *.cpl, *.scr, *.res
Web: [link]
(nyelv, magyar is)
11:46:
Jó nagy hülyeséget írtál szegény kérdezőnek! :) A Resource Hacker (de még inkább a PE Explorer, csak utóbbi fizetős) tényleg tökéletes a futtatható állományokban lévő erőforrások módosítására (mint pl képek, gombok szövegei, stb), de nem alkalmas a hagyományos értelemben vett "hackelésre", programok törésére.
Kedves kérdező, az első válaszoló írta le a megoldást.
Az általuk használt programok [de ezeket NEM csak hackelésre lehet használni, sőt - általában fejlesztők gépén is megtalálhatóak] (hogy pár nevet is említsek):
- WinHEX: [link] (az egyik legjobb elérhető hexadecimális szerkesztő)
- Syser Kernel Debugger (a régi SoftICE kernel módú debugger helyett): [link]
- NoICE Debugger: [link]
Ha bővebben szeretnél olvasgatni a témában:
(a packer és unpackereknek érdemes még utánanézni, ha jobban érteni szeretné az ember, hogy miről is van szó - ma ugyanis szinte minden futtatható exe fájl tömörítve van valamilyen eljárással [armadillo, aspack, upx, stb])
:)
a kérdés ez volt "vajon milyen programokkal szerkesztik a már meglévő exe, dll, db, akármilyen file-okat?"
...erre a célra tökéletesen megfelel a Resource Hacker.
Tévedsz, a kérdés eleje ugyanis ez volt:
"Azok a bizonyos hacker emberek"
Nekem elhiheted, hogy ők bizony nem Resource Hackerrel szórakoznak, az maximum játszani jó... :)) Arra a célra felel meg, amiket fentebb írtam. Nem az exe fájlokat szerkesztik, hanem a benne lévő erőforrásokat. Magát az exét nem fogod vele tudni szerkeszteni.
Köszönöm a válaszaitokat! Tanulságos.
Egyébként a Resource Hacker fenn van a gépemen, de az adatbázis file-okat nem ismeri, illetve ha ismeri is nem azt, amit "úgy" lekódoltak.
Egy-két debugger-progit én is próbálgattam, de ahhoz valóban sok idő szükséges és igen komolyan érteni kell hozzá, úgy gondolom.
Disassembler-progit is próbáltam, nah, az meg mindennek a teteje... :(
Az kegyetlen, pláne úgy, hogy assembly-ben programozni meredek egy kezdőnek...vagy tévedek? :)
Azért ha van még ötlet, bagyon szívesen várom...holtig tanul az ember...
"A meg nem osztott tudás olyan, mint a nem létező tudás..." :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!