Windows xp törlés, újratelepítés?
Teljesen halott volt már a gépem, ezért újratelepítettem.
Most már a bejelentkezés sokkal gyorsabb, nem eszik a vírusok a testét :-), viszont alig maradt hely a meghajtón (1GB)!
Mit rontottam el?
Kérlek segítsetek!
(nagyon-nagyon alap felhasználó vagyok, nem értek a géphez, viszont nincs ismerős, aki tudna segíteni)
Köszönöm a választ!
Én is erre gondoltam utólag, hogy első lépésként le kellett volna gyalulni az egészet.
De ahogy betettem a telepítő lemezt, egyetlen lépésnél sem kérdezett ilyesmit. Csak annyit jelzett, hogy már talált win. telepítést, ezt akarom-e felülírni. Ezt jelöltem, mégsem lett jó...
Szóval egyéb módon nem lehet legyalulni?
A telepítőnek kellene felkínálni ezt a lehetőséget?
Más formázási lehetőség nincsen?
Mivel a már meglévő rendszered mellé tetted ugyanarra a partícióra,így nincs más lehetőség.Formáznod és telepítened kell újra az egészet.
Egyébként biztos volt egy olyan kék képernyőd telepítéskor,ahol kiírta a telepítő,hogy melyik meghajtón mit talált.Na ott kellett volna a windows partícióját letörölni és ugyanoda létrehozni újból,majd arra rátenni az új rendszert.
"De ahogy betettem a telepítő lemezt, egyetlen lépésnél sem kérdezett ilyesmit."
Valószínűleg azért, mert az épp futó rendszer alól indítottad a telepítést. A telepítőlemezről boot -olva kell csinálni a telepítést.
Igen, így volt.
De hogyan tudok eleve a cd-ről boot-olni?
Bocsánat a buta kérdésekért, de tényleg alaptudású felhasználó vagyok :-(
Windows telepítése:
Beteszed a telepítőlemezt a meghajtóba, újraindítod a géped, aztán nyomod a DEL billentyűt - általában ez, de van alaplap ahol mást kell nyomni - és bent is vagy a BIOS-ban. Itt a bootmenü-ben beállítod, hogy az optikai meghajtó - CD,DVD - legyen az első booteszköz, ezután kilépsz és már nyomhatsz is egy billentyűt a lemezről való bootoláshoz, de ezt már a gép is ki fogja írni. Utána formázod a rendszerparticiót és mehet is fel az új oprendszer és a driverek...
Így már világos.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!