Sziasztok! Tudnátok nekem olyan programot mondai ami ugy működika gépen mitn egy ébresztőóra tehát egy adott ídőben bekapcsola gépem és elkzd lejátszani egy számot amit én raktambe. És ne olyat h ide menjek bea biosba meg itt állítgassak emg nem vagyok ilyen gépmester :D
2012. febr. 20. 18:10
1/9 anonim válasza:
Kikapcsolt állapotban a BIOS-on kívűl semmi sem működik! BIOS-ban talán van ilyen funkció (újabb Lapoknál biztosan)
2012. febr. 20. 18:12
2/9 2xSü válasza:
Kikapcsolt állapotban az alaplap egyes részei továbbra is áram alatt vannak. De a processzor, memória nem.
Tehát egyedül az alaplap tudja bekapcsolni a gépet, amit BIOS-ból lehet beállítani. (Feltéve, ha van ilyen opció a BIOS-ban.) (Meg még van egy hálókártyás megoldás is, de az még kevésbé vezet téged a megoldáshoz.)
Szoftver erre nincs, hiszen mivel éppen ki van kapcsolva a gép, nem tudna futni.
2012. febr. 20. 18:13
3/9 anonim válasza:
Feladatütemező a barátod, de a gépet nem kapcsolja be. A feladatütemezőben be tudod állítani, hogy mikor indítsa a zenelejátszódat és ha az elég profi, akkor tudod paraméterezni, hogy valami konkrét számot játsszon vagy netes rádiót...
2012. febr. 20. 18:17
4/9 2xSü válasza:
(Szoftver azért nem tudja megoldani ezt, mert kb. olyan lenne, mintha olyan funkciót keresnél a telefonon, ami SMS-t küld, ha nincs hálózat. Mivel nincs hálózat, ezért nem tudna SMS-t küldeni. Remélem így érthető a probléma. Szoftver azért nem tudja felébreszteni a gépet, mert mivel ki van kapcsolva, nem futnak rajta szoftverek.)
2012. febr. 20. 18:18
5/9 2xSü válasza:
#3: Még feladatüzemező sem kell, elég betenni az Indítópultba a megfelelő parancsikont. Igaz minden induláskor elindítja a lejátszást, de azt hiszem ez a legkisebb probléma.
2012. febr. 20. 18:19
6/9 anonim válasza:
Azért írtam, hátha nem kapcsolja ki a gépet :)
Nekem most vmi EFI van BIOS helyett és abban semmi ilyesmi opció nincs, kb. boot-sorrendet meg dátum-időt lehet csak benne állítani :s
2012. febr. 20. 18:28
7/9 2xSü válasza:
Nekem három laptopom volt az elmúlt években, de mindegyikből hiányzott ez a BIOS funkció.
2012. febr. 20. 18:30
8/9 NetBoy85 válasza:
Hogy tévedés ne essék, van hozzá program PC-re. De asszem hibernálja a gépet, és abból ébreszti fel megadott időpontban a pc-det + elindítja a zenelejátszót, ha kéred, hogy felébredjél. xd Én anno próbáltam használtam is és jól szuperált. :)
A program neve: Auto Power-on and Shut-down
Megtalálhatod a neten, bár fizetős, de van rá mód, hogy lecrack-eld, hogy kipróbálhasd a teljes változatát. XD
2012. júl. 14. 18:27
9/9 anonim válasza:
Feladatütemező nagyon jó megoldás
,de teljes kikapcsolásból nem megy,csak ha be van kapcsolva.
(Ha nem vagy bejelentkezve felhasználóként van oylan opció is pl hogy akkor is fusspn az ütemezés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!