Hogyan másolhatom excel 2007-ben egy "cellák összegét tartalmazó cella" eredményét másik munkalapra #HIV! Hiba nélkül?
Szia!
A hivatkozásokat és képleteket két " közé teszem, amiket nem kell a cellába írni
Abban az esetben, ha a Munka1 munkalapon:
A1 cella = 2
A2 cella = 3
A3 cella = "=A1+A2"
A másik munkalapon akkor
"=Munka1!A1+Munka1!A2" vagy "=Munka1!A3" A #HIV hiba azt jelenti, hogy nem hivatkoztál rá, melyik munkalapról vegye az adatokat.
A sok cella hogy rendeződik el? Ha össze vissza, akkor sajna egyesével kell másolnod, de ha pl egymás alatti 20 cellát kell átmásolnod, akkor a hivatkozást "lehúzhatod", mint bármely más hivatkozást.
Azaz a Munka2 munkalapon meghatározod a két legfelső cella hivatkozását:
"=Munka1!A3"
"=Munka1!A4"
Kijelölöd mind a kettőt és a jobb alsó sarokban lévő automatikus kitöltéssel lehúzod...
Azt hiszem félreértettél. Mondom egy példával:
1. munkalap
===========
A1 = "5"
A2 = "3"
A3 = "A1+A2"
2. munkalap
===========
A1 = A3 !EREDMÉNYE! (az első munkalapról)
Na most ezekből nekem van vagy 500 db, és nekem csak az eredmények kellenek az első munkalap celláiból. Nem érdekel a benne lévő hivatkozás, mert az nem fog változni, tehát a második munkalap cellái nem kell hogy kövessék azt. CSAK AZ EGYES CELLÁK EREDMÉNYEI KELLENEK? NEM A BENNÜK LÉVŐ HIVATKOZÁSOK. Ezt hogy oldjam meg?
Ha azt mondod, hogy a Munka1 nem változik, akkor ez a megoldás miért nem jó? Egyébként cheatelj... kimásolod az eredményeket word-be(csak az eredmény értékét másolja, a hivatkozások megszűnnek) utána meg vissza a munka2-be... hirtelen jobb nem jut az eszembe.
Valamint, azt hiszem, hogy beragad a Shift billentyűd... Pucold ki, ha nem akarod, hogy azt higgyék ordibálsz... Tudod, te vagy itt aki kérdez és illő megtisztelned embertársadat, aki szán rá időt, hogy válaszol, a higgadt beszéddel.
Rájöttem, mi az egyszerű megoldása:
- jobb klikk
- irányított beillesztés
- érték
- enter
:) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!