Milyen programmal lehet fekete fehér filmet színezni?
Felejtsd el a dolgot!
A Ludas Matyi felújításáról láttam régen egy filmet, amit saját fejlesztésű szoftverekkel végeztek el.
Szerinted, ha egy filmet olyan könnyű lenne szinessé "varázsolni", akkor nem lennének a régi filmek elérhetők színesben is???
Nem csak baromi nehéz dolog szerintem, hanem teljesen felesleges, sőt egyenesen káros. Gondolj bele, hogy egy filmben, amit fekete-fehérben forgattak, abban fekete-fehérben alkották meg a képi világot, azzal fejeztek ki dolgokat. A mű teljes megcsúfolását, illetve tönkretételét jelenti az, hogy utólag kiszínezik, megölve ezzel az eredeti képi világot. Egyébként csak arról szól ez az egész, hogy népszerűbbé tegyék a filmet, mert ugye így már színes, és akkor több embernek el lehet adni. Szóval itt is a pénz a lényeg, semmi más. Az ilyesmi még akkor is káros, ha netán jól sikerül, bár erre még nem láttam példát.
Egyébként meg a fekete-fehér technika az nem valami fogyatékosság. Mai színes filmekhez szokott embernek eleinte nehéz lehet, de érdemes megszokni a fekete-fehéret is, ugyanis gyönyörű és kifejező képeket lehet vele létrehozni, sokak szerint még inkább, mint színes filmmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!