Létezik olyan program (vagy belehet állítani valahol? ), hogy a számítógépet csak jelszó megadása után lehessen kikapcsolni?
Még szép, hogy be lehet állítani. :D Windowsban Vezérlőpult...
Vagy akár a BIOS-ban is.
Erre jó megoldás nincs, mivel kikapcsolni akár áramtalanítással is lehet.
Ha megszűnik az áramellátás a gép nem tud működni akár jelszóval van az védve a kikapcsolás ellen.
Ja bocs, elnéztem.
Én bekapcsolást olvastam. :)
Ha valaki "szakszerűen" akarja leállítani akkor minek kér jelszót, ha pedig "szakszerűtlenül" akkor meg nem tud kérni jelszót :) Sőt ha jelszavakkal kell tökölni lekapcsoláshoz, lehet, hogy valaki a "szakszerűtlent" választja, hogy ne kelljen tökölnie.
Ez pont olyan mint amikor az eredeti DVD-t berakod és 5 percig azt nézheted, hogy milyen szemétség a kalózkodás. Pont azt cseszegetik vele aki megvette azt a sz@rt :S
Mekkora ötlet!
Ezt csak az érti meg igazán, ahol kisgyerek van a számítógép közelében! Lehet ugyanis, hogy a gyerek csak jót akar, és ahogy bekapcsolta, ki is kapcsolja a gépet (neked meg esélyed sincs megakadályozni, a szoba másik végéből), vagy épp csak mászkál a gyerek körülötted, és már csak kíváncsiságból is megnyomja a gombot, amit a szülők szoktak nyomkodni.
Szóval van ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!