Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit lehet tenni, ha a photosho...

Mit lehet tenni, ha a photoshop önkényesen összeolvasztja a rétegeket? És egyik nap megnyit valamit amit másnap nem?

Figyelt kérdés
Van egy pár fileom amit sokszor használok és rengeteg rétegből áll. Photoshop pdf-be szoktam menteni úgy hogy a rétegek ne legyenek összeolvasztva, illetve csinálok egy olyan verziót is amin össze vannak, de ezt mentés máskénttel. Nem hozok létre új filet csak a régit mentem. Tegnap ugyanígy elmentettem a filekota amiket már 1000 szer korábban, ma pedig nem tudom megnyitni. Importálni akarja a filet a szokásos sima megnyitás helyett és azt írja, hogy nem elég a ram majd nem nyitja meg. A kissebbeknél meg össze vannak olvasztva a rétegek, habár én ezt nem csináltam vele. A valóban összeolvasztott file és az amelyiknek nem kéne annak lennie mérete nem egyezik. Van valami ötleteteket, hogy most mért nem nyitja meg azt amit tegnap még igen, és hogy hoz hatnám vissza a rétegeimet?
2012. jan. 16. 12:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha összeolvasztottad akkor az már úgy marad. Esetleg próbáld meg előkotorni a tegnapi filet.

Biztonsági mentés?

Miért nem a PS saját formátumát (.psd) használod? A .pdf nyomdába szánt anyagoknak van.

2012. jan. 16. 12:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ott rontottad el a dolgot, hogy pdf kiterjesztéssel mentetted el. A PS a PDF-ből már nem tudja visszafejteni a layer-eket, igaz azok a PDF-ben is megvannak még.

Ha jól emlékszem egy lehetőség van, hogy rétegekre bontva visszanyerd a képet Photoshopban.

Megnyitod a PDF állományt Adobe Illustratorral. Ez látni fogja a rétegeket. Exportálod a projektet Photoshop-ba.

PDF-be csak akkor van értelme menteni, ha nyomdába szánod a cuccot, vagy szükséges, hogy a fontok fontok maradjanak.

Mindig Mentsd el az anyagot a Photoshop projekt formátumában is (PSD)!

2012. jan. 16. 20:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, az Illusztrátor valóban látja a rétegeket, de innentől le is fagy az egész és még menteni sem engedi. Nyomdai anyag azért mentem pdf-be, igaz azt a verziót amin a rétegek külön vannak psd-be is menthetném. Már 2 éve így csináltam és eddig soha nem volt vele semmi baj, szépen megnyitotta a pdf-et és látszottak a rétegek és semmit nem csináltam másként mint ahogy máskor főleg nem követtem el hibát 4 filenál is. Köszönöm a segítséget tovább próbálkozom illusztrátorral hátha sikerül.
2012. jan. 19. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!