Mi a különbség a kódolás és konvertálás között?
Figyelt kérdés
ha van egyáltalán,xmedia recode progit használok és sok formátumot tud kódolni,konvertáló progi ez,de a műveletnél azt írja ki kódolás,ez konvertálást jelent ettől még?2012. jan. 15. 10:23
2/13 anonim válasza:
A kódolás általában tömörítetlen fájlok kisebb méretűvé alakítása, míg a konvertálás "átváltás" két tömörített formátum azaz kódolás között...
3/13 A kérdező kommentje:
most akkor melyik? két ellentmondásos választ kaptam :)
tehát amit a progi megad kódolás az konvertálás,de a kódolás az lehet más is ha jól értem.
2012. jan. 15. 11:03
4/13 anonim válasza:
Ahogy te gondolod úgy ugyanaz, nem bonyolítom neked...
5/13 anonim válasza:
A kódolásról csak itt 30 féle megközelítést találsz:
Míg a konvertálás az két fájlformátum közötti váltást jelent...
6/13 anonim válasza:
Nincs igazi ellentmondás a kettő között. Köznapi nyelvhasználatban ugyanazt értjük alatta. Ha szakszerűbben közelítjük meg és mélyebben belemegyünk a témába, akkor 2. érvényes inkább.
8/13 A kérdező kommentje:
értem,és milyen értékeket érdemes megadni konvertálásnál?
ha DVD-re szeretném. gondolok itt felbontásra kódolásra stb.
aztali lejátszón szoktam nézni a filmeket gépen nem nagyon.
samsung TV-m van képcsöves 55 centis. mert itt sok lehetőség van NTSC PAl azokon belül a méret is különböző. tudom mit jelent a kettő között a különbség,vagy ezek nem annyira fontos beállítások? mert konvertáltam én már Pal szabványra és NTSC is de olyan nagy különbséget nem vettem észre.
2012. jan. 15. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!