MySQL adatbázis használ valami tömörítést?
Kérdésem konkrétan arra irányul, hogy lehetne-e pl. Unity 3D motorban kockák pozícióját és típusát tárolni MySQL adatbázisban, úgy, mint ahogy a Minecraft is teszi, csak az más formátumban.
Szóval lenne mondjuk egy 16x16x16-os régióm, és annak elemeit tárolnám adatbázisban. A tömörítést meg azért gondolom lényegesnek, mert számolgattam, és egy viszonylag kis terület is sok helyet foglalna tömörítetlenül.
Vagy esetleg van más megoldás adatbázison kívül, ahol tárolhatnám ezeket az információkat Unity által, és később ezeket vissza tudja olvasni a program?
Az sqlite egész jónak tűnik, találtam is Unity motorhoz olyan példát, mely sqlite-ot használ, egyszerű, de nagyszerű. Játékállás mentésére abszolút jónak tűnik! Köszi a tippet!
Azt még nem tudom azonban, hogy olyan nagy adatmennyiségnél hogy fog működni, de egy másik projektemhez teljesen jó lesz ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!