Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért konvertálja automatikusa...

Miért konvertálja automatikusan ekkorára a filmet?

Figyelt kérdés
ConvertXtoDVD 4 progit használok,és van egy 4.8 gigás HD filmem,mivel mkv fájl szeretném átkonvertálni DVD5 szabványra,de csak ilyen 2.5 gigára konvertálja,ami nekem kevés. szeretném,ha a szabványos 4 giga körülire konvertálná,minőség szempontjából tök mindegy mekkora tudom,de mégis szeretném,ha a körüli méret lenne. próbáltam már azt is,hogy én adtam meg értéket mekkorára konvertáljon,de a progi mintha automatikusan állítaná be a méretet.
2012. jan. 10. 18:17
 1/5 detronic ***** válasza:

DVD5: Egyoldalas, egyrétegű DVD lemez.

Talán arra gondolsz hogy meze lejátszón szeretnéd megnézni?

A sima dvd úgy tudom mpeg2. Annak jóval kevesebb a pixelszáma mint a hd -é.

720 × 480, 704 × 480, 352 × 480, 352 × 240 pixel (NTSC)

720 × 576, 704 × 576, 352 × 576, 352 × 288 pixel (PAL)

a hd 1920 *1080

Láthatod ha átkonvertálod sokkal kevesebb lesz a pixelszáma, tehát kevesebb adat lesz belőle.

2012. jan. 10. 19:31
 2/5 A kérdező kommentje:
igen asztali lejátszón szeretném nézni. de ha avit vagy mkv-t vagy teljesen mindegy milyen fájlt hívók be a proginak akkorára kell konvertálni amekkora méretet meghatározok. de hiába írom be hogy DVD9-re konvertálja vagy 6000 megára,csak 2.5 gigára konvertál.
2012. jan. 10. 19:50
 3/5 detronic ***** válasza:

Mert matematikaai képtelenség, akkor lesz akkora ha raksz a film után még 1 óra fekete vagy bármilyen képet.

De az előbb leírtam. Ha leveszed a felbontását, mert az mpg vel (csak azt lehet) akkor az adatmennyiséged is csökkenni fog. Te most kb a hd negyedére vehetted le a felbontását, ez pixelszámban is a negyede. Így hogy várnád el közel ugyanakkora méretű fájlt ??? Persze hogy a program visszaállítja.

2012. jan. 11. 07:14
 4/5 detronic ***** válasza:
Ha HD minőségben akarod kiírni akkor nem mpg2 kell hanem más formátum. De azt nem tudom mit játszik le a lejátszód. A nagyobb mérethez nagyobb pixelszám kell.
2012. jan. 11. 07:16
 5/5 A kérdező kommentje:
értem szóval hiába állítom be az értéket a progi automatikusan konvertálja? ez azért érdekes mert ez egy 4.8 gigás film. nekem van egy másik 4 gigás filmem az is HD minőségű 720P és azt úgy konvertálta ahogy beállítottam 4 gigára.
2012. jan. 11. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!