Hogyan tudok két operációs rendszert telepíteni?
Az a problémám, hogy van egy Windows 7 a gépemen, régebeben Win Vista volt. De mióta Win 7 van azóta nem olvassa a meghajtóm a másolt lemezeket... Arra gondoltam hogy a Win7 mellé felteszem az Ubuntut és megnézem hogy onnan tud e bootolni másolt lemezről a gépem. Csak nem tudom, hogy hogyan tudom feltelepíteni Win 7 mellé az Ubuntut.
Ez jó ötlet?
Kell egy partícionáló program pl. a paragon partition manager avval le kell csökkentened a windows 7 ntfs partíciójának méretét 10-20 gigával majd az így létrejövő helyre létrehozol egy ext3 vagy ext4 partíciót meg egy swap partíciót is aminek csak 1-2gb méretűnek kell lennie.
Ez után egy ubuntu kép fájlt tölts le és írd ki cd vagy dvd-re biosban állítsd át a boot sorrendet a linux fel fogja tenni a saját boot loaderjét az mbr-be és automatikusan fel fog települni az ext partícióra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!