Sony Vegas Pro 10 miért sok a render idő, és mért lesz nagyon sok,500mb-7gb-ig terjedő egy videó, ha 3 perc sincs?
Csak általánosságokat tudok mondani, mert kevés az infó. A nagy fájlméret jöhet onnan, hogy nem a megfelelő kódolási beállítást választottad, a renderelési idő hossza pedig legtöbbször attól nő meg, ha valami bonyolult effektet használsz, ami miatt képpontonként és frame-enként újra kell számolnia.
A kevés RAM csak a renderelés alatt lehet hatással, hogy ideiglenes fájlokkal oldja meg, amit egyébként a memóriában csinálna. Ezek a fájlok lehetnek nagyok. Továbbá a renderelési idő drámaian megnő, hiszen a merevlemez elérési ideje sokkal hosszabb, mint a memóriáké.
A végső renderelt változatra nincs hatással.
Köszönöm, am a méretet megoldottam, átkonvertálom, és utána lecsökken a 6.5gb 30-40mb-ra :D és én nem látok minőségromlást, ha van is, nem vehető észre :D
Küldök képeket, hogy mik a render beállításaim. és lenne még egy kérdésem: nem lehet kikapcsolni a rendernél az előnézetet? mert akadozik, tehát semmi értelme, és szerintem ez is befolyásolja az időt.
Képek: (mit változtassak?)
Bocsi, hogy ilyen későn reagálok, de nem igazán volt időm errejárni..
Most az van, hogy annyira azért nem értek hozzá, mint tűnik, egy évig dolgoztam DVD-ken, innen a nagy tudományom.:) A helyzetet tovább rontja, hogy én elsősorban grafikusként vettem részt a projektben (meg menü és némi speciális effektek), de megosztom, amit tudok. Szóval..
Bár nem hiszem, hogy köze lenne a problémádhoz, de az első, ami szemet szúrt, hogy NTSC szabványban dolgozol, ami eléggé nem jó, ha csak nem Amerikába készíted. Nekünk PAL kell.
A többiben így olvasásra nem találtam kivetnivalót, bár a Vegast nem ismerem annyira (lehet, hogy vannak valahol még renderelési/kódolási beállítások - nem tudom..), mi After Effects-ben, Premier Pro-ban és Encore-ban dolgoztunk.
Szabványos DVD-ket alkottunk, menüvel, ezeket a következő beállításokkal készítettük:
A projekt/kompozíció alapbeállításai
Renderelési beállítások:
Kódolási beállítások részletesen:
Ez utóbbinál a Bitrate Settings-nél ejtettünk időnként módosításokat. Alapvetően CBR-t használtunk (Constant bitrate), ettől kiszámíthatóbb volt a végső film hossza, ami felfér a lemezre, picit csökkentettük 8-ról, ha kevés volt a hely.
Ha jelentős helyszűkével álltunk szemben, akkor Variable Bitrate-t választottuk, ezzel jelentős fájlméret csökkenést értünk el, de nem lehetett pontosan belőni a méretet, hogy kihasználjuk a lemezt (volt, hogy 400 mb is megmaradt, de ha satuba tettek volna, se rendereltem volna már újra az egészet.
Ha asztali lejátszóba való klasszikus DVD-t készítesz, akkor a fent vázolt beállításokat javaslom, ezek nálunk beváltak. A fő film sosem haladta meg a 4 GB-ot, ebbe 1-től 2 óráig fértünk bele, ami a filmanyagot illeti. A hang Dolby Digital kódolást kapott.
Ennyit tudtam itt összehordani, de remélem, hasznos volt.:)
Köszönöm a segítséget, de közben böngészgettem a beállításokat, és beállítottam, hogy az előnézet max 5mb-ot foglalhat a ram-ból és akkor marad másra 1019. de viszont ha menet közben néztem az előnézetet, akkor nem volt anniy akadás, nem értem miért, de az már nem számít :D
találtam egy tömörítési formátumot valami Sony AVC ami .mp4-be tömörít, és így kb 3mb egy félperces videó, azaz egy óra kb 380mb.
már csak az idegesít hogy egy 3 perces videó kb 1 óra a render, akk egy 1 órásnak 20 óra :O
de ez szerintem a gépem hibája, annyira nem nagy gond, csak leterheli a gépet, és nem tudok addig sokmindent csinálni.
na mind1
Köszönöm a segítséget, további szép napot :)
Mint már mondtam korábban, a renderelés effektfüggő. Az meg tudja nyomni a renderelési időt nagyon durvára. Pl. egy TimeWarp effektet napokig is renderelhet.
Mi úgy csináltuk a durva dolgokat, hogy renderelés előtt alaposan átnéztük, hogy véletlenül se legyen benne hiba, és odaraktuk este, hogy éjszaka, délelőtt és délután végezzen, amíg dolgozunk. Ha utána hibát találtunk, akkor 30 percig fejeltük a falat, majd odaraktuk ismét dolgozni éjszakára.:)
Igen, de eddig akadozott az előnézet, így lehetetlen volt ellenőrizni :))
De most már nem akadozik, pedig kevesebb ramot kap, na mind1
Nagyon köszönök mindent! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!