Hogyan futtatható megfelelően egy WinXP kompatibilis játék win7 operációs rendszerrel? Vagy ha win7-em van, akkor már el is felejthetem a régi jó játékaimat?
Nagyon sok régi játék kompatibilis. Ami nem, annál meg lehet próbálni a kompatibilitási módot (Jobbkatt az exe -re vagy a parancsikonra --> Tulajdonságok --> Kompatibilitás(fül). Ha az se, akkor felrakhatsz virtuális gépet (pl. VirtualBox, VMware Workstation, Microsoft Virtual PC) és arra egy XP -t. De utóbbi nem tudja emulálni a fizikai videokártyádat, csak annál lényegesen gyengébbet.
Nagyjából ennyi lehetőséged van rá. De felrakhatod az XP -t natív operációs rendszerként is a Windows 7 mellé.
Kedves P.O.C.
Köszi a választ! Hogyan tudom feltenni az Xp-t nativ operációs rendszernek? (mi az a nativ operációs rendszer?)
Megveszed vagy letöltöd a netről vagy ha megvan original cd-n (ez a legjobb) akkor installálod.
itt ajánlott legalább 500 gigás merevlemez mert a két rendszer lefoglalhat 100 gigát is (asszem)
Én már milliószor csináltam ime :
HA nem original lemezed van akkor csak letoltod a netről és futtatod az exe fájlt.
----------------------------------------------------
HA originál lemezed van akkor berakod a dvd/cd lejátszódba és kiikszelsz minden előugró ablakot majd ujrainditod a géped. Amikor restartolt (halk pitty hang és képernyő bekapcsol) akkor nyomkodd az (alapban F12 de ha nem torténik semmi akkor nyomj Del gombot majd az előugró bioszban állitsd át a bootolás prioritását a CD re)
na most előugrik az angol setup menj next next.... állitsd be hogy hova akarod beinstallálni és várd meg amig feltelepiti.. ennyi.
Én okvetlen az eredeti cd s modot ajánlom, nem nem azért hogy nembirsz kifizetni ennyit meg ennyit hanem mert később még megbánhatod hogy nem igy tetted.
Buktatók: amikor particionálod a merevlemezt (rakj legalább 100 gigát az xp nek) nagyon vigyázz minden lépésre mer nagy baj lehet belőle...
------
ha letoltott változatod van akkor bekövetkezhet az hogy bekapcsoláskor egyszerűen nem ugrik be tobbé a win 7. Az installálás módja miatt van, ugyanis ekkor felulirhatja a 7 es boot fájljait.
-------
Egy nevetséges javaslat: én ezt ajánlom: vedd elő azt az oprendszert amihez van original cd d és installáld be azt a xp-s particiora. majd nyism meg azt és ott futtasd az xps telepitést.
ha valami nem világos kérdezz inkább mint hogy elrontsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!