Linuxon lehet normálisan játszani?
Van pár játékból linux verzió is, illetve megoldható a dolog különböző emulátorokkal.
Pl.: [link]
Ahhoz hogy játszani tudsz DirectX szoftver kell, az pedig a Microsoft -é. Pár DX -es játékot azért rá lehet hack -elni Linuxra, de inkább csak az OpenGL -esek futnak.
Szóval a felsorolt játékok nagy részét felejtsd el Linux -on.
Az pedig megint csak túlzás, hogy a driver telepítés teljesen automatikus.
Ha nem akarsz lemondani a Linux előnyeiről, de játszani is szeretsz, akkor telepítsd Windows és Linux -ot is a gépre. (Nekem is így van, Win7 X64 vs Suse Linux Dual boot).
Ha Linux-on akarsz Windows játékkal játszani,ajánlom a PlayOnLinux neváű programot.A legtöbb disztróban a csomagkezelőből telepítheted vagy itt a hivatalos oldal:
Ez lényegében egy kiegészítő a Wine-hoz ami több mint 200 Windows játék telepítéséhez és futtatásához tartalmaz scripteket úgy nevezett prefix-eket,amiken keresztül mindent beállít és letölt,telepít ami kell a kiválasztott játék futtatásához.Valamint én azért is szeretem mert minden játékot külön virtuális meghajtóba telepít és minden játékra külön-külön kezeli a Wine-t,ezért a különböző beállítások nem akadnak össze.
Csak ajánlani tudom.
A Linux drivereket nem tölt le magátol,esetleg arról lehet szó hogy a telepítő alapból tartalmazza.A legtöbb disztró sok eszközhöz tartalmaz alapból drivereket,de gyakori nem ismer fel mindent vagy nem tökéletesen működik.Vannak olyan disztrók amik kifejezetten arra vannak kihegyezve hogy minél több eszköz,tökéletesen működjön közvetlenül a telepítés után.Például a PCLinuxOS ilyen:
De ha olyan disztrót használsz ami netalán nem ismer fel egy eszközt,akkor általában a csomagkezelőben,szoftverközpotnban találhatsz megfelelő vezérlőt.Na nem mindenre,ez az egyik hátránya a Linux-nak.Sok mindent működésre lehet bírni vele,de többségben van az amit nem.De ajánlom a fentebb amlített PCLinxuOS-t ezen nálam minden működik gond nélkül semmivel soha semmi gondom nem volt.Ha netalán nem ismert fel valamit,a csomagkezelőben (synaptic) mindég találtam megfelelő vezérlőt.
Az a progi amit mondasz egy olyan cucc ami felderíti a számítógépben lévő eszközöket és ellenörzi hogy melyikhez érhető el "nem szabad" vagyis zárt forrású driver és onnan tudod telepíteni ha azt akarsz használni nyílt forrású helyett.És igen lényegében úgy is lehet mondani hogy "magának leszedi" ha kéred.De a kérdező szerintem arra gondolt hogy telepítés során ha van net kapcsolat akkor leszedi ami kell autómatikusan.De ilyen nincs tudtommal egyetlen disztróban sem.Telepítés során max frissítéseket szednek le de driverekből csak azt telepítik vagy töltenek le frissebb verziót ami alapból mellékelve van a telepítőben.
Szóval ha mondjuk a scannered-hez nincs vezérlő mellékelve alapból az adott disztró telepítőjéhez,akkor a Linux disztró nem fogja magától megkeresni és leszedni a megfelelő vezérlőt.Telepítés után neked kell felkutatni a program forrásban,csomagkezelőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!