A Debian GNU/Linux op. Rendszert próbálgatom laptopomon. Szivesen venném a tapasztalatokat. Irnátok minél többet, pro és kontra?
Ha nem ezzel: [link] , akkor melyikkel?
És miért?
Mert én is ki tudom könnyen jelenteni, hogy ezt meg ezt nem javaslom, de meg is indokolom.
Akarom kérdezni, ha nem Debian disztribucio, akkor melyik és miért:
Linux Mint
PCLinuxOS
Puppy Linux
Sabayon
Mepis
Ubuntu
Mandriva
Fedora
Slackware
Hogy melyik Linux disztribúciót használd az első sorban a te szükségleteiddől függ.Használ azt amelyik megfelel neked.
Nekem a PCLinuxOS felelt meg a legjobban mert minden eszközöm felismeri,rengeteg program csomag elérhető rá.
De ettől még nem biztos hogy neked is megfelel.
Az Ubuntu-t is szeretem mert bármi gond,kérdés adódik biztos hogy találok megoldást a fórumokon.Sőt van egy kifejezetten erre a célra létrehozott portál az askubuntu ahol rengeteg kérdésre találunk választ,megoldást.És programok terén is minden megtalálható rá amire csak szükségem van és szintén nincs gondom hardverkompatibilitás terén sem,de a PLOS-al ellentétben sokminden van amit nem ismer fel és utána kell járni.De végeredményben a szükségleteimnek megfelel.
Próbálj ki minél több disztrót és a tapasztalatok alapján dönts.
Szia, ha tetszik a Debian, akkor ne válts Ubuntura!
Ha sikerült jól beállítanod, akkor már megy. Megkockáztatom, hogy jól beállítva egy kezdőnek is oda lehet adni. Az Ubuntu is a Debian anyagával dolgozik, tehát a legtöbb Ubuntu leírás használható. Jó, megy, stabil, meg minden, bár a hangot nem ismerte fel, az a Windows kiváltsága maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!