Milyen programmal lehet feltelepített játékból
telepítőt készíteni?
Figyelt kérdés
Szóval olyan progira lenne szükségem, ami egy feltelepített játékból csinál telepítőt. De nem olyanra, ami egyszerűen egy hatalmas EXE-t csinál, hanem egy olyan ami egy vagy több BIN fájlt készít és egy kis EXE-t ami elindítja a telepítést. Vannak olyan programjaim, amik EXE-be csomagolják az egész játékmappát, de azzal az a gond hogy nem tömörülnek. nekem pedig ezért kellett volna. Mellesleg mikor egy játékból Repack-ot csinálnak, milyen progival teszik?
2011. dec. 19. 11:33
1/8 anonim válasza:
7zip-el is cisnálható önkicsomagoló exe, ami igen jól tömörít.
Vagy megcsinálod az exe-t és utána darabolod kisebb részekre.
2011. dec. 19. 12:34
2/8 DannyZuko válasza:
az a gáz, hogy előző kommentelő amit írt, az a telepített esetlegesd nem adott mappán belüli dolgokat nem fogja összeszedni. mittom én... példáúl. sajátos dll-ek, rendszerleíró adatbázisba tett bejegyzések, esetleges reg, serial számok, crackok...
Ha simán csak becsomagolod és szétdarabolod, akkor az könnyen lehet, hogy nem fog működni.
A megoldás engem is érdekel. figyelem a topikot.
2011. dec. 19. 13:03
3/8 A kérdező kommentje:
Ok, mellesleg azért is kell progi mert próbáltam az Install Creator-t, de nem szuperált a kedvem szerint. Mármint nem hozott létre BIN fájl(ok)t, nameg ami fontosabb, 4.24 GB-ból csak 4.18-at csinált, ami számomra édeskevés. Tudom, 7zip-pel kb felére csökkenthető a méret, de ahogy az előttem író is mondta, serial cuccok meg reg.bejegyzéseket nem ment, bár sok esetben nem fontosak pl. Half Life 2. Ennél csak lenullázódnak a beállítások, vagyis mindent be kell megint állítani (grafika, hang, irányítás).
2011. dec. 19. 13:27
4/8 anonim válasza:
Első vagyok, egy kis programozói tudással és az adott program ismeretével ez sem gond, ugyanis tud (minden ilyen tömörítő) olyat, hogy automatikusan elindítson egy futtatható filet ha kész van. -> Azzal a programmal máris mindent a helyére lehet tenni.
Vagy ilyen install creator és szívás a mérettel, vagy sok meló és optimális méret.
(Csináltam már portable CS 1.6-ot annó, simán meg lehet oldani a dolgokat, csak macerás kicsit...)
2011. dec. 19. 13:54
5/8 A kérdező kommentje:
Ok, de már mindenféle progit kipróbáltam, de nálam nem akartak működni. Hiába állítottam be mindent: tömörítési arány, stb, a méretek különböztek, de csak néhány MB-ban. A legnagyobb siker a 7zip-pel volt, 7%-ot csíptem le a méretből. Nálam még a KGB Archiver sem ment, annál sem volt nagyobb a nyereség 5%-nál, pedig elvileg 100 Mb-ból 1 MB-ot tud csinálni, csak idővel. Nekem másodpercek alatt megcsinálta, de nem volt jobb, mint egy zip-készítővel. A mások által becsomagolt 3 GB-os fájlok amik az archivban 10 Mb-ot foglaltak, nálam 1 napba tellett kicsomagolni, ráadásul nem is ment. Mikor megkérdeztem ez volt: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__2..
2011. dec. 19. 14:10
6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy én is tudok portable játékot csinálni, de 5 GB-ból nem tudok 4-et csinálni, max 4.9-et.
2011. dec. 19. 14:11
7/8 anonim válasza:
A tömörítés mérték függ attól is, hogy MIT opróbálsz tömöríteni.
A file tartalma is befolyásolja, hogy mennyire lehet lejjebb vinni, sőt a tömörítési algoritmus is!
A 7zip nagyon jó algoritmust használ, de azért "csodát" semmilyen veszteségmentessel nem lehet csinálni.
Próbálkozz és hátha.
2011. dec. 19. 14:16
8/8 A kérdező kommentje:
OK, kösz. Mellesleg nem tudod, hogy Repack-nál mivel készítenek telepítőt? A Driver Genius elég jól csinálja a dolgát, kár hogy nem lehet tömörítésre fogni:) Ha zip-be menti a drivereket, 100 MB lesz. Ha kicsomagolóba (exe), akkor is csak 100. De ha telepítőbe (exe), akkor csak 60. Be szép lenne ha ezt nem csak a drivereknél lehetne alkalmazni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!