Hogyan állitható helyre a Win 7 eredeti sebessége ujratelepités nélkül? 3 éve telepitve, egy ideje egyre jobban lassul.
Több mint valószinü, hogy az a gond hogy lóg a kernelnek a bele, tul sok progi volt már telepitve, levéve, stb.,alapban "szemetes" a rendszer de lusta vagyok ujratelepiteni az egészet ha van más megoldás is.
Nem vagyok full noob, az alapdolgokat végigpróbálgattam, de egy jó ideje csak felhasználó vok, nem ismerem a Win 7 "trükkjeit". Ha valakinek van ötlete, vagy konkrét tanácsa plz segitsen.
haverom az autójával volt így,mint te a winnel,
panaszkodott,hogy már ilyen koszos,dzsuvás az autója ragad már a kosztól az egész,meg minden,ötleteket várt,hogy mit lehetne tenni,hogy lehetne megpucolni,
de lemosni,( ??? )
na arról még csak hallani sem akart a drága pofi
:-)
Akko szenvedsz még egy ideig, aztán rájössz, hogy mégis az újratelepítés a célravezető.
Konkrét tanácsom : ne halogasd......:)
Márpedig ez újratelepítés. Ha zavar, hogy sokáig tart, akkor javaslom a következőt:
1) kimented a még szükséges adatokat.
2) Letöltöd és CD-re írod ezt:
3) Merevlemezt formázod.
4) Csinálsz két partíciót (lehet több is). Az egyiken lesz a Windows, a programok, meg az adatok, a másik pedig egy visszaállító partíció lesz. A visszaállító rész mérete legyen legalább akkora, mint a telepített Windowsod mérete a szükséges programokkal (de inkább kicsit nagyobb). Szerencsére a formázáshoz és partícionáláshoz szükséges programok rajta vannak a 2)-es pontban elkészített BootCD-n.
5) Felrakod a Windowst és a programokat ahogy szoktad a fő partícióra. A visszaállítóra ne kerüljön semmi.
6) Beteszed a boot cd-t, újraindítod a gépet a cd-ről.
7) Kiválasztasz egy neked tetsző lemezkép-készítőt, ezek a Data Recovery pont alatt találhatók. (én régen a Norton Ghostot szerettem, de az már nincs)
8) Készítesz egy lemezképet a visszaállító partícióra.
Kész vagy. Ezek után ha újra kell raknod a Windowst, berakod a bootcd-t, és visszaállítod a fő partíciód tartalmát a lemezképből. Egy-két órával később fent lesz a friss Windowsod, a programjaiddal együtt - teljesen automatikusan.
Tipp: ha még az adatok mentését is elkerülnéd, csinálj három partíciót. A harmadikra tedd az adataidat - programokat ne (valahogy még a Documents and Settings mappát is át lehet tenni ide). Visszaállításnál ezek az adatok nem változnak majd, így minden fájlod megmarad, csak a rendszer születik majd újjá.
Jó régen fenn van amúgy......
"A Windows 7 (előzőleg Blackcomb, majd Vienna kódnéven fejlesztve) a Microsoft által fejlesztett következő operációs rendszer az otthoni és az üzleti felhasználóknak.[4] A kiskereskedelmi megjelenés dátuma: 2009. október 22."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!