Valami normális videólejátszóprogramot valaki? Fizetős is megteszi.
Zöld kép VLC-ben, hibás kép MPC-ben... valszeg egy 10-bites h264 videót akarsz nézni. Pont tegnap oldottam meg az ilyen problémám. A probléma nem a videóval volt, valóban.
LAV Audio/Video dekódert kellett telepítenem + madVR renderelőt MPC-HC alá. (x86, a madVR nem jó x64-nez)
Miután mindent jól beállítottam, a korábban problémás 1080p MKV tökéletesen ment már.
Ezt a leírást követtem.
Egy próbát adj neki.
Az egésznek az a lényege, hogy egy jobb dekódert/renderelőt teszel az MPC-HC alá, ami megbirkózik a 10-bites H264 videókkal is. Viszont nagyon sok ramot eszik a cucc 1080p videók alatt. (nekem ~800MB volt a ram használat...)
Továbbá bár nem írja a leírás, ehhez is lehet videókártyás gyorsítást bekapcsolni, csak nem tér ki rá. Ez viszont megkerüli a DXVA-t.
Ha nem akarsz az MPC-HC-vel trükközni, megpróbálhatod az SMPlayer-t is. Én inkább megoldottam az MPC-t, már megszerettem az évek alatt. :)
Csak telepíted és kész! Miért elavult ez!
qrvára nem állítottam be semmit és mindent játszik a gépem!
Ehhez mit szólsz KEDVES ELŐZŐ!
Azt szólók, kedves előző, hogy az Ace már ~6 éve is elavult volt, teleszemeteli a géped felesleges kodekekkel, amiket sosem fogsz használni, nem modern oprendszerhez készült, ráadásul a kérdezőnek olyan modern lejátszói vannak amikhez sem Ace, sem mkv codec nem kell, mert alapból lejátsszák a ma népszerű videó formátumokat.
Ha átolvastad volna a kérdést, tudnád hogy nem lejászani nem tudja, hanem a megjelenítés nem helyes neki.
Az említett tünetek a ritkán fellelhető, de nem példátlan Hi10p minőségű, h264-el kódolt videóknál szoktak jelentkezi.
[link] (tessék rákeresni az oldalon: az átlagostól eltérú, csúcsminőségű kódolási profil)
Ezek ugyan úgy MKV tárolóba vannak betokozva, mint a sima videók. Ugyanis az MKV nem egy codec, hanem egy multimédia konténer amiben sok fajta video és audiosáv lehet. :)
Abban pedig semmi személyes nem volt ellened, hogy azt mondtam neki ez által: Ne szemetelje tele a gépét. Ugyanis kerülendő a kodekpackok használata minden esetben, jobb a csak szükséges kodekek telepítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!