Hogyan tudnám visszaállítani a programok által átállított fájltípusok ikonját, műveleteit stb?
Ismerem azt az ablakot, ahol ezek vannak, és tudom, hogy van egy visszaállítás gomb. De ez így nem mindig működik.
Most pl. feltelepítettem a Google Chrome-ot. Alapértelmezettként azonban az IE-t használtam eddig. A html és htm kiterjesztésű fájlok IE ikonúak voltak, IE-vel nyitotta meg őket a rendszer, és volt valami értelmes nevük (HTML dokumentum).
Véletlenül nem töröltem a négyzetből a pipát, és a Chrome lett a default böngésző. Ezt még oké, visszacsinálom (sőt le is törlöm egyelőre, és majd felrakom megint), de a fájltípusok nem változnak vissza. Először Google Chrome-osak voltak, most meg semmilyenek. "Üres" ikon, jegyzettömbbel nyitja meg, HTML fájl a neve. (???)
Az rendben van, hogy manuálisan átállítgatom a dolgokat, de ez sokszor fáradságos, sok idő, nem találok mindent, stb. stb...
A kérdés az lenne, hogy van erre valamilyen módszer? Hogyan állíthatnám vissza? (Az IE 7-et már frissítettem /feltelepítettem a már meglévőre/, de ez nem oldotta meg a problémát.) Engem meg idegesít ez, és már elég sokszor belefutottam ebbe a dologba az évek során...
Köszönöm előre is a válaszokat!
kiválasztasz egy tetszőleges HTML fájlt, aztán a fájlra kattintasz jobb egér gombbal, a megjelenő ablakon katt a tulajdonságokra, ott látsz egy olyat hogy módosítás, arra is katt aztán kiválasztod az Internet explorer-t.
röviden: fájlra jobb egér gomb / tulajdonságok/ megjelenő ablakon a módosítás gombra kattint/ aztán kiválasztod az Internet explorert. és kész.
Köszönöm! Közben, úgy tűnik, a frissítés-újratelepítés megoldotta a problémát (nem volt olyan nagy dolog ezt megcsinálni).
Amit te mondasz, az gyakorlatilag ua. mint a társítás kiválasztása a legördülő menüből? Mert azt próbáltam (ismerem), és nem változott meg mindegyik attribútum (ikon, parancsok, fájltípusnév). Habár lehet, hogy olyan is volt, amikor igen. Biztos valamitől bonyolultabb volt a dolog.
Állítottam már vissza társításokat így, de néha voltak gubancok... Mindenesetre kösz!
"Amit te mondasz, az gyakorlatilag ua. mint a társítás kiválasztása a legördülő menüből?"
Nem ugyanaz, amúgy ez is valamiféle társítás, azzal a különbséggel hogy minden ugyanolyan kiterjesztésű fájlt a társított program nyit meg. Szóval értelmetlen volt az újra telepítés, a megoldás az volt amit az első hozzászólásomban is írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!