Hogy oldjam meg a kék-halál problémát a laptopomon?
Először Windows XP SP3-at majd Windows Xp Sp1-et akartam telepíteni. Mind2 CDről telepítettem már gépet gond nélkül...
Most a laptopomra akarom feltelepíteni, bebootolom első kék képernyő alul írja hogy mit telepítget és egyszercsak kékhalál!
Szövege:
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
HA először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva.
Futtassa a CHDSK/F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)"
Mit tegyek ? :S FreeDOS van a gépen
Valószínűleg az a baja, hogy nincs abban a Windows XP telepítőben benne a SATA driver, notebook-oknál az szokott kelleni.
Ha lehet akkor BIOS-ban elég beállítani, hogy IDE meghajtónak lássa a Windows a SATa vinyót.
Ha nem lehetséges, akkor letöltöd, és Nlite programmal integrálod a telepítőbe. Ha már ezt letöltöd, a többi drivert is húzd le. Szükséged lehet rájuk.
Vagy pedig szerezz be olyan install CD-t, amelyben integrálva van a SATA driver (magyar torrent oldalakon van ilyen fent)
Igen, láttam torrent oldalon hogy van SATA driveres XP is csak nem tudtam mi az :D
A BIOShoz sajna nemértek, de mindjárt belekukkantok :)
SATA drájver hiányzik a telepítőből.
Ha lehet akkor BIOS-ban elég beállítani, hogy IDE meghajtónak lássa a Windows.
Ha nem lehetséges, akkor letöltöd, és nlite programmal integrálod a telepítőbe. Ha már ezt letöltöd, a többi drájvert is húzd le. Szükséged lesz rájuk.
"Ha lehet akkor BIOS-ban elég beállítani, hogy IDE meghajtónak lássa a Windows. "
BIOSban a Main fülön ezeket látom:
- Serial ATA [Hard Disk]
- Serial ATA [ATAPI CDROM]
- eSATA [Not Installed]
-System Information
Ezek közül gondolom az első 3 közül kéne valamelyik. A hard disk ? (ez a merevlemez ugye) de mégis mit állítsak be ? :)
előre is köszi
sry javítás :
- eSATA [Not Installed]
helyett:
- eSATA [Not Detected]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!