Hogyan lehet két partícióból egyet csinálni?
Partition manager nevű programmal készítettem egy meghajtóból kettőt, hogy két op. rendszer legyen a gépen.
Most újra egy meghajtót szeretnék, de nem tudom hogyan tudom megcsinálni. Rámegyek, hogy Merge partition de nem engedi. Formázni sem enged, ha esetleg ez a baj. Nem tudom miért, pedig nem vagyok belépve abba az op. rendszerbe.
Válaszokat köszönöm előre is.
Legalább az egyik legyen üres. Zsugorítani kell a méretét, resize opcióval lehet átméretezni. Leveszed 0-ra, hogy ne maradjon belőle semmi. Ez az első lépés, így kapsz egy X méretű formázatlan területet. Második lépésként az első partíciót méretezed át a resize művelettel, ahol az előzőleg létrehozott területet hozzáadod.
Ha mondjuk van 50+50%, akkor a másodikból csinálsz 0-t. Lesz 50% partícionált, és 50% unallocated/unformatted. Második lépésben ezt adod az első partícióhoz, és ha lefut a művelet akkor a végén lesz 1 db 100% partíció, az eredeti és particionálatlan merevlemez mérete.
Akkor tegyél be egy telepítőlemezt, és formázd azt a meghajtót, amin a felesleges rendszer van. Mondjuk ha azt nem használná semmi, nem kellene hibának lennie, arra figyelj oda, hogy ne a jót töröld le.
Bár ennyi kavarással lehet egyszerűbb lenne egy teljesen tiszta telepítés, bootlemezről formázni és törölni minden pluszpartíciót, majd csak egyet meghagyni, és arra azt felrakni amit tényleg használni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!