Kiírt dvd lemez, hang miért nincs?
Figyelt kérdés
Olyan problémám van, hogy kiírok bármilyen íróprogival videókat, vagy filmeket, az asztali dvd lejátszó lejátsza, de hang nincs a videón. Ha visszateszem a lemezt a gépbe, gond nélkül hanggal együtt lejátsza. Ez miért lehet, megoldás? Köszi2011. nov. 29. 16:23
1/7 anonim válasza:
Mert olyan formátumban van a film, amit a dvd lejátszód nem támogat. A számítógépeden meg biztos vannak codecek, amik miatt a hang is megjelenik a gépen.
2/7 A kérdező kommentje:
konvertált videóknál sincs hang, és letöltött avi típusú filmekénl sem. A másik gépepem kiírt dolgoknál nem volt ilyen probléma.
2011. nov. 29. 16:32
3/7 anonim válasza:
Ha a géped lejátsza, csak a DVD lejátszó nem, akkor a DVD lejátszó nem támogatja a formátumot, azért van, de ezt mindha már írták volna...
4/7 A kérdező kommentje:
Dvd lejátszóm: avit lejátszik, mpeg 4 kódolással, és mp3-at is játszik. Így konvertáltam, mpeg4-el, mp3-al. Nem játszotta le, úgyhogy esetleg a dvd íróra tippelek, de már 10 dvd lemezt elcsesztem, és idegbeteg vagyok miatta.
2011. nov. 29. 16:49
5/7 anonim válasza:
Leírjuk harmadszor is, hogy kodek gond vagy ne erőltessük?
Ja, rossz az íród - szerinted - és felíráskor csak a hangot hagyja le mi? Na ne má'?
6/7 anonim válasza:
MP3-nál vigyázz, hogy ne VBR (változó bitsebességű) legyen, hanem CBR (állandó). Néhány kényesebb lejátszó a VBR MP3-at nem szereti. Találkoztam is már ilyennel.
7/7 A kérdező kommentje:
Abból gondolom, hogy előző gépemen, ugyanazokkal a beállításokkal konvertáltam, állandó mp3 beállítással, és ha azon írtam ki, akkor lejátszotta.
2011. nov. 29. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!