Létezik olyan zeneszerkesztö program, amivel egy zeneszámbol pl. az instrumentális szolokat le lehet keverni és csak a kiséret szol?
Figyelt kérdés
2009. máj. 11. 15:14
1/5 anonim válasza:
Nincs, és ha már egyen van a zeneszám, vagyis nem külön trackeben vannak a hangszerek és az ének akkor azt már soha többet nem lehet szétbontani.
2/5 anonim válasza:
Az előzővel értek egyet. De ha egy kissé kóklerebb megoldás is szóba jöhet, akkor az Audacity nevű ingyenes program segítségével ki tudsz szűrni ezt-azt bizonyos mértékig, és ki is vághatsz részeket, ha nincs rájuk szükség. A program magyarul is tud, egyszerű a használata, több hangsávos felvételeket is kezel. Nálam bevált, bár inkább sistergést kellett eltüntetnem.
3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszotokat!
2009. máj. 13. 00:57
4/5 anonim válasza:
A Realtek hangkártyáknak van a beállításai közt (Realtekes hangszóró ikon a tácán) olyan, hogy karaoke mód.
Vagy Goldwave program -> Effects menü -> Stereo -> Reduce vocals.
Plusz sok-sok program.
De ezek természetesen nem tökéletesek.
5/5 anonim válasza:
Na én mivel foglalkozok zeneszerzéssel, tuti, hogy valahogy rekonstruálnám a szám instrumentális részét a szükséges élethű VSTi-vel (virtuális hangszerekkel) Cubase-ban vagy Nuendo-ban. Ehhez kell egy kis fül (zenei hallás), meg egy kis idő. De én csináltam gyakran ilyesmit. Előnye hogy teljesen eltűnik a vokális rész, hátránya, hogy nem biztos, hogy egy az egyben ugyanolyan lesz az instrumentális rész hangzása (ez viszont nem feltétlen gond)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!