Hogy lehet egy TP-Link TL-WN422G wifi-s stick-et beizzítani fedora (15) alatt?
Én egy ősrégi Fujitsu-Siemens Amilo K7610 laptop-ra Ubuntu 9.10-et raktam. Mivel az eredeti wifi megadta magát, egy TL-WN322G-t raktam bele. Felkészültem a szenvedésre, de a berakás után egy kicsit dolgozgatott, majd fél perc után közölte, hogy telepítve, használhatom. És tényleg!
Semmilyen driver, semmi külön telepítés.
Ha mázlid van, akár ez is történhet.
Jó esetben bedugod és működik. Rosszabb esetben bedugod, újraindítod, és működik. Még rosszabb esetben körülnézel a neten, hogy mit írnak róla.
Én rákerestem a tiedre. Úgy tűnik, két verzió van belőle, a v1 simán megy ubuntu alatt, a v2-vel egy éve még küzdeni kellett egy kicsit (lásd itt: [link] ), de most már lehet, hogy menni fog magától.
Kipróbálhatod előre a wifit egy Live Linuxszal is. Az Ubuntunak és a Fedorának is van ilyen verziója. Ha ott működik, akkor valószínűleg a telepített rendszeren is fog (de ha ott nem, attól még a telepítetten működhet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!