Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hétvégén ujraraktam a gépet...

Hétvégén ujraraktam a gépet és ez lehet?

Figyelt kérdés
A hétvégén ujraraktam a gépet,és arról a friss windows-ba nincs beépitvee keylogger,ami ilyen bankszámla adatokat lop le.A windows letöltött torrentes
2011. nov. 15. 15:37
 1/3 zeronibble ***** válasza:
Amíg a Windows nem nyílt forráskódú, addig a legális példányokról se tudunk semmi biztosat.
2011. nov. 15. 15:48
 2/3 A kérdező kommentje:
tehát ha pl utalni akarok,esetleg ők is már a kezükbe tudják szedni?..
2011. nov. 15. 16:38
 3/3 zeronibble ***** válasza:

Ezt csak megígérni nem lehet, hogy nem. Eddig másoknál minden rendben, míg meg nem nyitnak valami e-mail csatolmányt. Ha "megoldott" szoftvert szerzel be, akkor ugyanúgy "márkahűen" érdemes figyelgetni, mint akárhol. A sznobizmus itt is értelmetlen, de a beváltnál maradni teljesen ésszerű. Ha töltik, osztják, jó szót szólnak a cuccaikhoz, akkor megbízhatók. "Fehér kalaposnak" tekinthetők, leszámítva egyetlen radikális nézetet (amiben egyébként tök igazuk van): minden szoftvernek szabadnak kéne lennie. Persze ettől messze vagyunk, így marad ez a silány felállás jogsértéssel meg sérülékenységgel.

És a radikális nézetük azért helyénvaló, mert az eltitkolt forráskódú rendszered épp úgy "hazatelefonálhat", mint bármilyen más, szintúgy megbízhatatlan forrásból származó anyag. Ezért neteznek ma már meglepően sokan Linuxon. Ott publikus a forráskód, rettentően sokan ismerik világszerte, és ha hibát találnak, konkrét javítást javasolnak. Hamarabb, mint ahogy valaki kihasználná a biztonsági rést. És ez a rettentően sok ember a tanúja, hogy a rendszer sehova nem "telefonál haza". Ennél jobb ellenszer nem kell a jogos aggodalomra.

Hadd jegyezzem meg: nem tudom, hogy tényleg hazaizél-e például az Avast (mint zárt forráskódú szoftver) vagy mondjuk a WinRar... Szerintem nem sanszos, mert túlságosan is könnyen tetten érhető lenne (szemfüles rendszermonitorozó kockák által). A másik hiba, a biztonsági hibák lassabb foltozása viszont áll a windowsra is, és mellé még idióta biztonsági alapbeállítások, átgondolatlan felépítés... Emiatt kell vírusirtó és tűzfal, míg értelmes rendszeren (mint például az OS-X, ami szintén unix-szerű, mint a Linuxok) szükségtelen ilyenekkel terhelődni, mert semmi szükségtelen funkciót nem futtat, főleg nem a külvilág felé nyitva állót, és a kártékony kód ha bejutna, akkor is hatalmas kreativitás és tudás kellene használható jogokhoz jutnia. Emiatt messze nem éri meg vírust fejlesztgetni, betörögetni (főleg, hogy a réseket igen fürgén foltozzák sokan)

Huh, remélem kb tiszta :)

Kérdésedre kérdéssel válaszolok: szerinted mekkora balhé lenne abból?

2011. nov. 16. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!