Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Apple ikonok windows 7-re?

Apple ikonok windows 7-re?

Figyelt kérdés
Olyan iconpack kéna amiben nem csak egy-két icont cserél le ,hanem az osszeset.Koszonom
2011. nov. 14. 15:26
 1/7 A kérdező kommentje:
*kéne
2011. nov. 14. 16:16
 2/7 2xSü ***** válasza:

* kellene

Mit értesz összes ikon alatt? A fájltípusok ikonjait is le akarod cserélni? Csak mert néhány elterjedtebb fájltípuson túl nem biztos, hogy találsz általános megoldást.

2011. nov. 15. 08:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Ohh egy Nyelvtan tanárba botlottam.Hát koszonom a leckét...
2011. nov. 15. 13:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Mellesleg már rég sikerult megcsinálnom az iconokat
2011. nov. 15. 14:45
 5/7 2xSü ***** válasza:

Talán nem véletlen, hogy nyelvtantanárokba botlasz. De ha már egyszer veszed a fáradtságod, hogy egy hibádat javítsd, akkor legalább a helyes változattal javítanád… Ennél még az is jobb, ha úgy hagytad volna.

Feltettél tehát egy olyan kérdést, amit magad is meg tudsz oldani. Most mit mondjak erre. Én kérek elnézést, hogy egyáltalán elolvastam a kérdésedet…

2011. nov. 16. 00:07
 6/7 A kérdező kommentje:

Én még mindig nem értem ,mi abban a hibás ,hogy ´kéne´?

Igen sikerult megcsinálnom az iconokat ,de nem volt konnyu megtalálni.Egyébkéént eltávolodtunk a valódi kérdéstol...

2011. nov. 16. 13:19
 7/7 2xSü ***** válasza:

„Egyébkéént eltávolodtunk a valódi kérdéstol”

Valóban így van.

„Én még mindig nem értem ,mi abban a hibás ,hogy ´kéne´?”

Ez viszont egy új kérdés, amire megpróbálok válaszolni.

A „kéne” egy helytelen kiejtésből, rövidítésből származó népies változat. (kéne - kellene) (Lásd: Mi kéne, ha vóna?) Hasonlóan a következő formákhoz: köll, kő' - kell, mér - miért, mer - mert. Nem feltétlenül hibás, de semmiképpen nem mondható irodalminak, vagy általános kommunikációban elfogadott formának.

A nyelv folyamatosan változni akar. Ez a változás ráadásul több különböző irányba is tarthat. (Lásd a chat szlenget: szija, szya vagy wagyok, vok, wok.) Ennek hosszútávon több hátránya van:

- Egyrészt erősen megnehezítené a régebbi írások olvasását.

- Másrészt a nyelv különböző részekre bomlana, így egy idő után nem értenénk meg a más szlenget használók írott, sőt beszélt nyelvét.

- Harmadrészt egymástól különböző szavak úgy alakulhatnak át, hogy a végső formájuk azonos lesz, így félreérhető lenne a nyelvünk. (Egy internetes játékban használt szlengnél már láttam ilyet. A „bok” egyaránt jelenthette a „biztonsági okokból kiléptetve” üzenetet és a „ball of crystal”-t, azaz kristálygömböt is.)

Pont ezért a nyelvészek a nyelv szabályait lejegyezték, hogy legyen mihez viszonyítani, legyen egy általános norma. A nyelvészet egyik feladata, hogy a nyelv változásait lassítsa és egy mederben tartsa.

Az életben a fenti problémák miatt például minden munkahelyen megkövetelik a helyes, irodalmi írásmódot, hiszen ha egy cég írásos anyagaiban helyesírási hibák, tájszólások találhatók, az akár komoly gazdasági hátrányt fog jelenteni a cégnek.

Viszont meg kell jegyeznem, hogy a Helyesírási Szabályzat nem törvény, hanem egy ajánlás. Ha te valamilyen határozott ok miatt, valamilyen elvet követve döntesz úgy, hogy eltérsz ettől a szabályzattól, akkor természetesen jogodban áll helytelenül is írni. Viszont akkor tudatosulni kell benned, hogy ez bizony sok területen hátránnyal járhat és vállalnod kell ennek a következményeit. (Visszautasított állásajánlatok, eredménytelen vizsgák, felvételik. Tudnod kell, hogy nem fognak olyan munkakörben alkalmazni, ahol mások által is olvasott szöveget kell írnod. De többek között azt is vállalnod kell ezzel, hogy bizony időről-időre ki fogják javítani a hibáidat és ez a javítás teljesen jogos a részükről.) Ha úgy döntesz, hogy ennek ellenére megéri, akkor rendben van a dolog.

Persze egészen más a helyzet, ha azért térsz el a helyes formától, mert nem ismered azt. Ebben az esetben tedd fel magadnak a kérdést, hogy melyik utat választod:

- vállalod a fent leírt következményeket,

- vagy veszed a fáradtságot, hogy fejleszd a helyesírásodat.

2011. nov. 16. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!