Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik programmal tudok...

Melyik programmal tudok képekről feliratot leszedni úgy, mintha rajta sem lett volna?

Figyelt kérdés
Például van egy DVD borítóm, amiről szeretném levenni az angol feliratot és magyar szöveget írni a helyére, de ezt úgy, hogy a mögötte lévő kép ugyanolyan maradjon. Remélem érthetően fogalmaztam. Ajánljatok valami programot csak ne Photoshop-ot. Köszi
2009. máj. 6. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Az ecetes olló a megoldás a problémádra. Egy nem réteges képben (pl. jpg, bmp stb.) te soha nem fogod a feliratot leszedni úgy, hogy mögötte megmaradjon a kép... Ugyanis a felirat a kép szerves része.

Amennyiben az adott kép megvan réteges (layeres) formátumban (pl. psd-ben, amelyben a rétegek nincsenek összedolgozva), akkor az adott réteg eltávolításával az alatta lévő réteg láthatóvá válik, vagyis megmarad az egész képed.

De kb. nulla az esélyed, hogy egy adott dvdborítót layeres psd-ben találj meg.

2009. máj. 6. 20:59
 2/7 A kérdező kommentje:
ok értem kösz
2009. máj. 6. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy mód talán van. Azt a területet amin van a szöveg, kijelölöd feketére (pl), és ebbe a fekete részbe írsz új szöveget. Persze látszani fog a háttér.
2009. máj. 6. 22:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Pedig amit ajanlani tudnak az pont a pohotoshop... Vagy barmi olyan, amiben van "healing brush" eszkoz. Azzal egeszen szepen le lehet szedni a eredeti szoveget, es mivel ugyis a sajat szoveged megy ra, 99%-ban tokeletes lesz. :)
2009. máj. 6. 22:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Néró Cover Designer-rel csináltam szöveg kitakarást feketére (vagy bármilyen színre), és ebbe a háttérbe írtam új szöveget. A háttér látszik, de ha egyszínű az eredeti környezet, egész szépen beleolvadhat.
2009. máj. 7. 08:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Hali

Keress rá, h "teorex inpaint" idézőjelek nélkül. Nem nagy progi, pont erre képes. Nem mindig produkál tökéletes eredményt, de általában műxik.

üdv

2009. máj. 7. 08:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat
2009. máj. 7. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!