Miért népszerűbb a Photoshop az Illustratornál? (bővebben lent)
Tudom, hogy számos grafikai program van a PS-on kívül, de sok grafikai munkahelyen elvárják, hogy az alkalmazottnak legyen PS tudása. Kevés munkahelyen szükséges az Illustratori tapasztalat. És erre nem találtam magyarázatot, hogy miért van ez. A barátnőm régen olyan munkahelyen dolgozott, ahol elfogadták az Illustratori alap tudását (ő csak rajzolni meg 3D formákat tudott létrehozni ezzel), a PS-pal elég jól bánik, akárcsak én. Ő sem tudta elmondani, hogy miért fontosabb a PS, mint a többi grafikai program. A médiatanárnőm szerint, talán, mert több funkciót tartalmaz, mint pl. animáció készítése. Nemcsak festésre, rajzolásra jó, hanem ott is lehet illusztrálni, ezért minek az Illustrator program, ha a PS-ben is meg tudjuk csinálni? Azt is mondta a tanárnő, hogy a PS-ból több a tanfolyam / oktatás az iskolában, mint az Illustratorból.
Ti mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!