Ismertek-e olyan programot, többi lent?
...ami tartalmaz egy térképet, amin településeket tudok megjelölni (különböző kritériumok szerint), és ha beírok egy települést, akkor N kilóméteres körzetben kiírja a megjelöölt települések nevét.
Indok: referencia keresés leendő ügyfelek részére
Sőt, már elkezdtem egy ilyen programot access-ben (kezelőfelület, meg minden,...). Kicsit bénán, de működött, már csak a 40000 település volt hátra, meg egy művelet, amin agyaltam. Persze szigorúan csak munkaidőn kívül és ingyen.
Másnap meg élőhalott vagy a munkahelyeden.
Úgyhogy én voltam a hülye a pakliban. Azóta eltelt 5 év, mostmár inkább kifelé vagyok okos, mint befelé :).
Szerintem nem olyan ördöngösség.
Itt egy jó formula a távolság meghatározásra: [link]
Itt pedig egy város adatbázis, földrajzi koordinátákkal.
Magának a szoftvernek a megírása szerintem kevesebb időt vesz igénybe, mint az adatok leszedése és adatbázisba rendezése, illetve a lekérdezés optimalizálása.
Ha nagyon sok időm lesz, lehet a végén még megírom. Bár a héten ez nem valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!