Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan viszem tovabb a keplete...

Hogyan viszem tovabb a kepletet excelben?

Figyelt kérdés
mindezt ugy szeretnem,hogy az ujonnan beszurt sorokban is mukodjon a folotte levo keplet,automatikusan.
2009. ápr. 29. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:

kijelölöd a mezőt, és a jobb alsó sarkában lévő pontra kattintasz (ekkor a kurzorod egy kisebb fekete keresztre vált) és egyszerűen lehúzod. Ha valamelyik részét a képletnek nem akarod tovább vinni, akkor a $ jellel tutdod ezt megtenni.

Pl. az A1-es mezőre akarsz hivatkozni minden sorban, akkor $A1 -et írsz, ha vízszintesen akarod továbbvinni a képletet, akkor A$1, ha minden irányban, akkor $A$1

2009. ápr. 29. 11:01
 2/4 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom!
2009. ápr. 29. 11:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Megprobaltam,de nem jon ossze(sajnalom,kezdo vagyok,14 eves).

Leirok egy peldat:

A1*B1=C1

A2*B2=C2

A3*B3=C3

ES EZ IGY MIND MENNE LEFELE, AMIG A C9(peldanak vettem a 9-est) =SUM(C1-tol egesz C8 -ig az adatok osszege).

Es ha be akarok szurni a C9 fole ujabb sorokat,,ujabb A*B adatokkal, ezek a kepletek automatikusan menjenek tovabb(persze az adatok masak).Mert ha raklikkelek a C9-re,majd Insert,beszur egy sort a C9 fole,.de abban mar nem mukodik a keplet.

Hogyan lehet betenni,hogy az A*B=C kepletet a sorban ,majd a C1+C2+C3... sorok osszeget az oszlopban vigye tovabb?

2009. ápr. 29. 11:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Sor beszúrásánál nem megy autómatikusan.

Megoldás lehet, ha ürsen hagyosz sort ott, ahova beszúrnál, csak a képletet írod bele. SUM-nak nem zavar be, mert ugye ha a semmit hozzáadod valamihez, az még mindig marad valami :P

2009. ápr. 29. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!