Hogyan viszem tovabb a kepletet excelben?
kijelölöd a mezőt, és a jobb alsó sarkában lévő pontra kattintasz (ekkor a kurzorod egy kisebb fekete keresztre vált) és egyszerűen lehúzod. Ha valamelyik részét a képletnek nem akarod tovább vinni, akkor a $ jellel tutdod ezt megtenni.
Pl. az A1-es mezőre akarsz hivatkozni minden sorban, akkor $A1 -et írsz, ha vízszintesen akarod továbbvinni a képletet, akkor A$1, ha minden irányban, akkor $A$1
Megprobaltam,de nem jon ossze(sajnalom,kezdo vagyok,14 eves).
Leirok egy peldat:
A1*B1=C1
A2*B2=C2
A3*B3=C3
ES EZ IGY MIND MENNE LEFELE, AMIG A C9(peldanak vettem a 9-est) =SUM(C1-tol egesz C8 -ig az adatok osszege).
Es ha be akarok szurni a C9 fole ujabb sorokat,,ujabb A*B adatokkal, ezek a kepletek automatikusan menjenek tovabb(persze az adatok masak).Mert ha raklikkelek a C9-re,majd Insert,beszur egy sort a C9 fole,.de abban mar nem mukodik a keplet.
Hogyan lehet betenni,hogy az A*B=C kepletet a sorban ,majd a C1+C2+C3... sorok osszeget az oszlopban vigye tovabb?
Sor beszúrásánál nem megy autómatikusan.
Megoldás lehet, ha ürsen hagyosz sort ott, ahova beszúrnál, csak a képletet írod bele. SUM-nak nem zavar be, mert ugye ha a semmit hozzáadod valamihez, az még mindig marad valami :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!