Geany programot telepítettem a gépre de nem akart fordítani. Az informarika tanárom másolt át filekat pendrive-re amiket a bin mappába kellett át másolni?
Így már fordított de nem sikerült mivel mindig: "nevtelen. Pas (2,1) Fatal: Can't find unit System used by alma" hiba üzenet jelent meg és a 2. sor uses parancsánál egy sárga nyil?
Mit tegyek h jó legyen? (Free Pascal forráskódot használok.)
Akkor most szépen töröld le a teljes progit a beillesztett fájlokkal együtt és telepítsd fel újra.
Azért nem fordított mert alapból nincs mellékelve hozzá pascal compiler. Ezt úgy lehet orvosolni hogy bemész a terminálba és beírod a következőt:
sudo apt-get install fpc
Ez leszedi a Free Pascal Compilert. Ja és amikor pascalt fordítasz akkor nem a téglára hanem a mellette levő gömb-piramis-nyíl kombinációjú ikonra kell kattintani. Ja és ha új üres fájlt nyitsz meg akkor fent be kell állítani hogy milyen nyelvre fordítson.
Dokumentumok->Fájl típus megadása->Programnyelvek->Pascal
Biztonság kedvéért megkérdezem. Linuxod van?(Ubuntu, Kiwi, bármi ami nem Mac Windows vagy UNIX).
Ha igen akkor az alkalmazások keresőbe beírod hogy terminal és ott lesz. Beírod azt a sort amit adtam és kész. Kérni fog egy kódot. Az a kód a te bejelentkezési kódod lesz.
Ha meg valahogy windowson sikerült ezt megoldani akkor fogggalmam sincs
Eddig azt hittem hogy Geany csak Linux-ra van.
De windowsra inkább használj Free Pascal-t mert érettségin is avval kell majd dolgoznod. Ha pedig az túl kényelmetlen akkor ott a Borland Pascal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!