A DJ-nek mi alapján kell a zenéket kiírni a CD-re?
Van két zene amit egymásra akarok keverni. Normál esetben ugye egyik CD az egyik lejátszóban, másik a másikban. Na de mi van olyankor ha mind a 2 zene egy lemezen van? Biztos van valami megoldás, hogy az összes zenét tudjam egymás után játszani, és ezt gondolom még a CD írásakor el kell dönteni... Na de mégis mi alapján?
Köszi a segítséget.
Ha egy mondatban akarnék válaszolni azt mondanám:
írd ki a 2 zenét két különböző cd-re és kész.
Hogy mi alapján döntenek a DJ-k a zenék cd-re írásakor?
hát ez változó.
Alap esetben hangulatív vagy másnéven eufóriaszint szerint szelektálnak.
Ami azt jelenti hogy ami nem olyan "teperős,riszálós :D" ezeket gyűjtik egy csoportba,kicsit nyugisabb hangulatú bemelegítő zenék az ún. Warm Up trackek amiket a buli elején játszanak.
Amikor már összegyűlt a nép,:) na ilyenkor kerül elő a másik csoport, a vadiúj zenék,az éppen aktuális slágerek,a legtöbbet játszott és legismertebb trackek,,az aduászok,a leghangulatosabb mulatós trackek. :D
De persze ezen kívül még számos track csoport lehet egy DJ táskájában
Pl.: BPM alapján,de az sem mindegy milyen régi vagy éppen újak azok a trackek amiket szelektálnak.
00:32 Igen én!!! Ki más, ha én tettem fel a kérdést?! Utána olvastam, de nem találtam erről szóló oldalt. De ne ez érdekeljen hanem írd a választ! Vagy ha nem tudod akkor meg minek írsz hülyeséget?! Tudtommal azért van a gyakorikérdések, hogy bármit megkérdezzünk, és értelmes válaszokat adjanak rá. Ez nem volt éppen az, főleg ezzel a stílussal, a sok enterrel és leginkább azzal hogy OFFolsz! Ment a lepontozás!
13:51
Neked köszönöm, de konkrétan nem erre voltam kíváncsi. Biztos rosszul fogalmaztam. Tehát a lényeg hogy csak olyan zenét tudok egymás után játszani ami külön CD-re van írva, mert ugye nem lehet egy CD-t két lejátszóba tenni egyszerre.:) Akkor gondolom olyan zenéket kéne írni egyre, amit tuti hogy nem fogok egymás után játszani, pl.: hardstyle után biztos nem teszek be minimalt. Vagy nem jól gondolom? De egyébként most is megtudtam valamit a válaszodból:)
Köszi!
Nem is érdekel, csak tanácsot adtam, amúgy egy entert másoltam, szóval igazából csak egyszer kellett megnyomnom, és így igazából ugyan azt az entert látod sokszor egymás után.
Nem offoltam, a kérdésre adtam választ.
A gyakorikérdések nem azért van, hogy bármilyen kérdést fel lehessen tenni, csak az adott témákba illő kérdéseket lehet feltenni, ez a kérdés például a megfelelő témában van feltéve.
Azért kérdeztem vissza, hogy kicsoda, mert lehetséges, hogy az egyik ismerősödnek szeretnél ebben segíteni.
Igen,jól gondolod,de ugyebár általába egy DJ csak egy fajta zenei stílusban produkál,
Igazából nem is az a lényeg hogy melyek azok amiket tuti nem fogsz egymás után játszani,hanem hogy melyek azok amiket tuti hogy fogsz :)
Egyébként amire te gondolsz, arra túl sok figyelmet nem fordítanak.(szerintem legalább is)
Az a két zene ami nagyon egymás után illik azt természetesen előre gondolva kiírják két különböző cd-re,
de ezért történik az a szelektálás amit már leírtam,hogy az adott zenei csoportban gyakorlatilag minden track mehet minden után
Vagy esetleg ha laptop-ról zenélsz akkor ilyen gondod nem nagyon lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!