Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Full glass for windows 7...

Egerecske kérdése:

Full glass for windows 7 témák, , hogy teszem pontossan a winowst ilyenné? (lent)

Figyelt kérdés
[link]
2011. szept. 25. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Windows 7en illetve vistán működik ha támogatja a videokártyád az aero-t.
2011. szept. 25. 23:38
 2/7 A kérdező kommentje:
windows 7 ultimate 64 bit van, és igen támogatja, mivel jelenleg is a tálca , a startmenü jobb széle, valamint az ablakok széle átlátszó, csak azt nem tudom h ilyen teljes átláthatóságot, pl mint a teljes sajátgép, teljes egész startmenü stb hogy lehet megcsinálni,, ha tudod írd le kérlek, lépésről lépésre.
2011. szept. 25. 23:43
 3/7 2xSü ***** válasza:

Érzésem szerint itt két eset lehetséges:

1. Vagy van egy speckó téma – esetleg témakezelővel –, ami ilyen (WindowBlinds)

2. Esetleg lehetségesnek tartom, hogy van egy segédszoftver, amivel ezt el lehet érni.

Ha jól látom, a megtalált képek között az 1 eset van. Már rég csináltam ilyet, de nem is rövid és nem is kockázatmentes a megoldás. Le kell tölteni egy módosított rendszerfájlt, ami elfogad mindenféle témát, nem csak a Microsoft által aláírtat. Utána meg kell keresni a megfelelő témafájlt a neten és telepíteni. A rizikó a dolgoban, hogy lehet, hogy a letöltött „törés”, vagy maga a „skin” vírusos. Rizikó lehet az is, hogy esetleg olyan biztonsági frissítés jön ki, ami érinti a lecserélt rendszerfájlt. Ez akár olyan hibát is okozhat, aminek a vége az újratelepítés.

Amúgy első ránézésre tényleg szép lehet, de teljesen használhatatlan. Főleg ha több ablak van egymás felett, ami bizony előfordul. Tudom, hogy jó dolog „csicsásítani” a rendszert, de én idővel arra jöttem rá, hogy teljesen felesleges.

2011. szept. 26. 00:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Anno még XP-n próbálgattam a Full Transparency meg hasonló progikat, aztán azt vettem észre, hogy napról napra egyre lejjebb csavartam az átlátszóságot, mert zavart a menüszöveg alatt megjelenő áttetsző tartalom. A végén már 0-ra volt állítva. Akkor megszabadultam tőle, és azóta nem is keresem.

Szvsz Windows témafelelősök is mind végigjátszották már ezeket a lehetőségeket, és felteszem, hasonló eredményre jutottak, ezért nem is készítenek "gyárilag" ilyen teljesen átlátszó témákat. Képernyőfotón jól mutat, de két nap alatt zavaróvá válik.

2011. szept. 26. 01:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez azt jelenti h egy átlag felhasználó ne is próbálkozzon ilyennel?
2011. szept. 27. 00:19
 6/7 2xSü ***** válasza:

De próbálkozhat, maximum nem biztos, hogy van értelme pont full glass-t feltenni. Némi rizikó is van ugye, viszont gondolom a Microsoft is ismeri ezeket a trükköző programokat, így a frissítéseknél esetleg figyelembe fogja venni, hogy ilyen helyzetet is jól kell megoldania.

Két programot ajánlok, de mindkettő fizetős:

- WindowBlinds (a Stardock-tól) ( [link] )

- ThemeXP ( [link] ) (Ezt régen használtam még XP-n. Ha jól tudom Win7 alatt is fut, bár nem tudom van-e aero támogatása, azaz tud-e olyan témákat, amiben elmosódott üveg van.)

Mindkettőhöz tölthetők le témák, csak rá kell keresni (Google> windowblinds/themexp themes) De ha jól tudom mindegyik honlapján van gyűjtemény.

Viszont! Mindegyik eszik némi memóriát, processzoridőt. Ez témától is függ.

De szerintem felesleges. Bármilyen témát töltesz le, egy idő után ugyanolyan unalmas lesz, mint a Windows beépített témája. Ha meg használod is a gépet, akkor meg teljesen mindegy lesz, milyen az ablak kerete, mert nem azt fogod nézni, hanem a tartalmát. Pl. ha Chrome-al böngészel, akkor az meg eleve saját maga rajzolja meg az ablakkezelőjét. Sőt vannak olyan programok, amelyek összevesznek a speciális témákkal.

2011. szept. 27. 09:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítséget,elég sokat jutottam előre :)

Sikerül a startmenüt teljesen az egészet átláthatóvá tenni, a tálca korábban is átlátszó volt, de most még jobban átlátni rajta. Bár amit nem értek h pl.: az ablak keretek, miért vettek vissza az átláthatóságból, átlátni rajtuk de egy nagyon kicsit homályosabban , ha jól fogalmazok. :)

Én úgy látom hogy, az ikonok is egy nagyon kicsit kisebbek lettek. De az nem baj. még azt próbálnám állítani, hogy a sajátgép is ful átlátható legyen, nem kell minden ablak, csak az egyedül a sajátgép :)

Ja és tálca, jut eszembe ,hát igen csak át kellett rendezni az ikonokat, mert lehetett látni ami a startmenüben van és ami az asztalon van, és így összemosódott.

2011. szept. 28. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!