ISO-t mountolni? Hogyan?
Letöltöttem egy játékot, szeretném telepíteni. Azt írja az oldal, ahonnan töltöttm, hogy ISO-t kell mountolni. Azt hiszem a mountolás az, hogy berakom Daemon Tolls-ba. De mit? :D Mi az az ISO?
A letöltött játék egy mappa, amiben egy kötet van, kicsomagolni nem lehet. Ha belépek a kötetbe semmi ISO nevezetű dolgot nem találok. :-/
Hogyan kell? Valaki segít? :-(
Milyen fájlokat látsz a mappában?
Név,kiterjesztés és méretre gondoltam.
Az ISO (esetünkben) egy különleges típusú "tömörített mappa", ami extra információkat tartalmaz. Arra használják, hogy CD/DVD/BD lemezekről egy virtuális lemezképet, egy teljes másolatot készítsenek. Ez használható később a lemez újra megírására (egy másik fizikai lemezre), vagy pl olyan programokkal, mint a Daemon Tools. A Daemon esetünkben egy, vagy több virtuális lemezmeghajtót hoz létre a Windows-ban és oda csatolja (mountolja) a lemezképet, mintha valódi CD/DVD/BD lenne.
Van még sok másik lemezkép formátum, pl CUE/BIN ; MSD/MDF ; NRG ; IMG/CCD stb stb...
Az ISO például alkalmatlan Audio CD-khez, hiszen nem tartalmaz sávokat mint egy valódi CD - ehhez inkább a CUE/BIN formátumot használják.
A mappában csak egy winrar kötet van és nem hagyja, hogy kicsomagoljam, ha a kötetbe belépek, akkor látok:
Autoplay(mappa)
Crack(mappa)
Direktx(mappa)
autorun.exe
autorun.inf
module.dat
setup.exe
twee.dat
twee_setup.exe
vcredist_x86.exe
witcher.ico
A játék neve valami Witcher izé.
Bocsi, hogy ilyen hülye vagyok. :-/
haj azt lefelejtettem, hogy:
autorun.exe (alkalmazás)
autorun.inf (telepítési infok)
installer.jpg (Jpeg kép)
module.dat (dat fájl)
setup.exe (Alkalmazás)
twee.dat (dat fájl)
twee_setup.exe (alkalmazás)
vcredist_x86.exe (alkalmazás)
witcher.ico (ikon)
azt nem látom, hogy mekkorák ezek. :-/
Kedves kérdező!
A windows alapból elrejti a felhasználók elöl a fájlok kiterjesztését, hogy nehogy véletlenül "használhatatlanná" tegyék őket. Ez viszont több gondot is felvet. Például te nem tudod megkülönböztetni, hogy egy RAR fájl, vagy egy ISO kép akadt a kezedbe, ráadásul egy EXE fájlnak is lehet olyan ikonja, mint egy JPEG képnek és ha rákattintasz, már el is indult az exe fájl (amit mondjuk e-mailben kaptál), ebben pedig lehet vírus. Tehát jobb, ha látod a kiterjesztéseket!
Menj a Vezérlőpult -> Mappa beállításai helyre, azon belül pedig a Nézet fülre. Itt vedd ki a pipát az "Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése" opció elöl, majd Alkalmaz és OK.
Ezután már minden fájl után kiírja a kiterjesztését, pl valami.exe ; sajt.zip ; witcher.iso - stb stb. Így tudni fogod, hogy ha ISO van a kezedben, azt a Daemon Tools-al mountolhatod. :)
12:30-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!