Hogyan lehet Open office Writer-ben több szövegdobozt kijelölni egyszerre?
Kijelölés: a Shift gomb lenyomása mellett kell rákattintani a szövegdobozokra.
Csoportosítás: kijelölés után az egyik szövegdobozon jobb egérgombbal(jobbkezes beállítás esetén) kattintva a megjelenő környezeti menüben a Csoportosítás almenüben Csoportosítás pont.
(Vagy akár a Menüsávon lévő Formátum menüben is elvégezhető ehhez hasonlóan).
Sajnos nem működik. Amikor a word-ben dolgoztam a file-n ott valóban szövegdobozként lehetett így kijelölni, de a writer-ban megnyitva így nem nem tudom megtenni. A writer beszúrás menüjében csak keret beszúrására van lehetőség, itt úgy látszik keretként kezeli a szövegdobozokat. Tehát akkor a kérdésem is erre vonatkozna, hogy több keretet hogyan lehet kijelöli / csoportosítani egynek.
Ha már itt tartunk azt is megkérdezném hogy egy keretet hogyan lehet duplikálni. Egyenlőre csak a ctr+c ctr+v megoldás működik, de ez sokszor eléggé pontatlanul.
Ctr+d a writer-ben nincsen, mint ahogy word-ben van?
Köszi a további választ!
Megnéztem és kerettel tényleg nem megy.
Viszont én nem keretet használtam amikor kipróbáltam a fentebb írtakat.
Van lehetőség rendes szövegdobozok beszúrására: Nézet menü -> Eszköztárak -> Rajz
Ekkor megjelenik egy új eszköztár amin a T betűvel jelölt "Szöveg" feliratú gomb rendes szövegdoboz készítését teszi lehetővé, ezeket már a fenti módon lehet kijelölni és csoportosítani.
(A két program valószínűleg eltérően kezeli a szövegdobozokat és azért van keret az OpenOffice.org-gal megnyitott Word dokumentumokban.)
A Ctrl+D az OpenOffice.org-ban vagy LibreOffice-ban a kettős aláhúzásnak a bill. kombinációja, a Word-ös Ctrl+D kombinációnak úgy tudom, hogy nincs kombinációja alapból, de az Eszközök->Testreszabás... Billentyűzet ablakban bármikor át lehet állítani a billentyűzetkombinációk jelentését tetszés szerint.
Így működik köszönöm, csak a duplikációra nem jöttem rá hogy kell csinálni.
Még egy kérdés: A horgony szerű szimbólum (horony) mire való? Ha egy szövegdobozt hozok létre, vele együtt feljön az a jel. Azon lehet állítani valamit van csak egy statikus jel?
Üdv, J.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!