Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mp3-ból szeretnék karaoke...

Mp3-ból szeretnék karaoke verziót csinálni, hogyan, mivel?

Figyelt kérdés
Tehát hogy csak az instrumental maradjon... esetleg egy nagyon halk énekkel.
2009. ápr. 20. 14:03
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
Ilyet nem tudsz csinálni.
2009. ápr. 20. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Kb annyi esélyed van, mint kivenni a sütiből a cukrot, de a liszt meg a tojás egyben maradjon.
2009. ápr. 20. 18:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Mások meg tudják csinálni akkor csak meg lehet... olyan válaszoljon aki ért is hozzá.
2009. ápr. 20. 20:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ilyen magabiztos vagy, akkor keresd meg ezeket a másokat. Bizonyára mágusok, mert az mp3 formátumban a különböző sávok össze vannak úgymond "égetve", ezért hoztam a sütis példát. Van olyan formátum, amiben a sávok külön vannak, és ki lehet venni a dalt - nyilván ezek a "mások" rendelkeznek ilyennel.

Aztán lehet olyat csinálni, hogy a hangszínszabályzóval lehalkítod a magas hangokat, de akkor torzul a zene is. Magas hangú előadókkal talán meg lehet csinálni, de én kipróbáltam Nightwish-sel és nagyon szar lett.

Szóval ha okos vagy, akor ne kérdezz, de ha nem vagy okos, akkor ne torkold le a válaszokat.

2009. ápr. 20. 23:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Sikerült rájönnöm... Sony Sound Forge progival állítólag meg lehet oldani. Külön sávba menti a hangot és a zenét. Persze még nem próbáltam, nem tudom milyen... de nincs olyan hogy nem lehet megcsinálni. Szerintem még a sütiből a cukrot is ki lehet venni, ha valakinek van hozzá megfelelő "eszköze" :P
2009. ápr. 21. 14:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy össze van égetve. De van egy trükk, ami nem minden szémra igaz, de nagyon sokra:

Az éneket (és általában a dobot is) úgy keverik, hogy középen van. (Gondolok itt a sztereó dologra, tehát nem bal és nem jobb oldalt).

Ezért, ha kivonod mondjuk a bal csatornát a jobból, akkor megkapod a zenét ének és dob nélkül. Utána meg max rádobolsz.

Egyébként, pl. próbáld ki a Goldwave programot.

Effects menü -> Stereo -> Reduce vocals.

Vagy a Realtek hangkártyák tudnak karaoke üzemmódot. Ha ezt bekapcsolod, akkor minden, ami a hangkártyán átmegy, ezzel az eljárással lesz kezelve, szóval ki lesz szedve az ének.

2010. jan. 14. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!