Régi Commodore-s játékok nem léteznek véletlenül interneten, olyan formátumban, hogy ezeken a modern számítógépeken is lehessen velük játszani?
www.c64.lap.hu
Itt rengeteg anyagot találsz C64-es témában.
Jó böngészést! :)
Pár éve használtam a winVICE nevű emulátorprogit. Ingyenesen letölthető.(c64, c128, spektrum, vic20, plus4 - et is ismeri)
Itt megtalálod:
Ezt töltsd le:
Binary for MS-Windows 32bit (Pentium-optimized): WinVICE-1.22.zip
Kicsomagolás után elindítod. Ha jól emlékszem sokat nem kell rajta állítgatni. Kapsz egy ablakot, amit úgy kell használni, mintha commodore előtt ülnél. load, run meg minden, ha emlékszel még ;)
A játékok a neten pl. .d64 (C64 disk),
.t64 (c64 tape),
vagy .p00 kiterjesztéssel voltak elérhetőek.
Egy ügyes kábellel még a régi 1541-es lemezmeghajtót is sikerült rákötni a pc-re, onnan is be tudta olvasni a játékokat.
A program használata egyébként egyszerű, ha nem akarsz a régi parancsokkal szenvedni, elég a progi ablakára "ráhúzni" a játék fájlt, úgyis elindítja.
Ha van kérdésed, megpróbálok segíteni.
itt talán az öszes létező játék fent van magyar leírásokkal.
Dohi oldala, ajánlom a CCS64 emut.
Kérdésem van! Volt régen egy számítógépes játék. Sajna nem tudom a nevét, de egy sráccal kellett játszani, lifttel mehetett egyik emeletől a másikra. Minden emeleten két irányba szállhatott ki, ahol ha jól emlékszem robotokkal kellett valamit csinálni. Nem volt agresszív játék. Ha valaki emlészik ilyen játékra, esetleg tudja a nevét, vagy hogy hol lehet fellelni írjon nekem: zsuzsoka_18@freemail.hu.
Nagyon régóta keresem... Előre is köszi mindenkinek aki ír
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!