Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mekkora egy képpont?

Mekkora egy képpont?

Figyelt kérdés
Különböző felbontású képek, különböző nagyok. Mekkora egy képpont...?
2009. ápr. 13. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:

1 pixel

amúgy 0,01 MM

2009. ápr. 13. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
jéuzusom ember!!! ilyen hülyeséget ne kérdezz már.. ez a monitorodtól(megjelenítődtől) függ!!!
2009. ápr. 13. 20:43
 3/8 A kérdező kommentje:

PhotoShop-pal kapcsolatban jött ez a kérdés>>> http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__1..

...itt írják 1600x1155 = 18x13 ...lehet félreértettem (Jézusom ! ), de mentségemre legyen, most vetődött fel ez a kérdés bennem...

2009. ápr. 13. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:

A 0,01mm majdnem baromság. Akkor az 1280x1024-es felbontás kb 13x10 cm-es monitoros lenne? Külömbséget kell tenni monitor és nyomtató között.

Az, hogy mekkora 1 pont, azt a DPI (dot per inch) határozza meg pl a nyomtatónál. Például 300dpi azt jelenti, hogy 300 pont van 2,54cm-en (1 inchen), így a 0,01mm megállja a helyét. Általában ebben a felbontásban készülnek a nyomdakész anyagok. Monitoron viszont ettől nagyobb, duplája vagy akár háromszorosa is lehet egy képpont. Tipikusan 96 vagy 72 dpi a monitorok felbontása.

2009. ápr. 13. 21:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2009. ápr. 13. 22:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Mielőtt az előző választ "félreértenéd": az, hogy monitoron NAGYOBB a képpont, az azt jelenti, hogy ROSSZABB a minősége.

Ugyanis minél több képpont van egy meghatározott területen, annál részletgazdagabb a kép.

Pont ezért nincs a képpontnak "mérete". Ugyanis egy óriáskivetítőn akár szabad szemmel látható méretű képpontok vannak, amelyek pont megfelelnek a monitorod egy-egy szabad szemmel nem, vagy alig látható képpontjának.

Tehát tulajdonképpen "értelmetlen" a kérdés. De lehet rá korrektül válaszolni :) Egy képpont akkora, amekkorának "megcsinálják".

2009. ápr. 14. 01:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha leméred a kijelző hasznos szélességét és hosszát, elosztod a felbontással, megtudod, mekkora egy pixel mérete...................
2009. ápr. 14. 09:19
 8/8 A kérdező kommentje:
01:49 válaszát köszönöm különösen! Közben "megvilágosodtam" képpont ügyben, némi gondolkodás után... Csak az időn akartam spórolni, ezért tettem fel a kérdést. Köszi mindenkinek:)
2009. ápr. 14. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!