Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kinek kellenek a Linux disztri...

Kinek kellenek a Linux disztribúciók?

Figyelt kérdés
Ne haragudjatok meg "Linux imádók"! Irigyellek titeket! Mire tudja egy hozzám hasonló (nem számítástechnikai) diplomás, átlagos felhasználó használni a Linuxot? Tudom, hogy van mindenre megfelelő progi a Linuxban is csak az otthoni felhasználóknak nem. Lehet, hogy gyerekes vagyok, de szoktam játszani is! Sőt magam szeretem a hardvereimet is telepíteni! Linux alatt még az internet-kapcsolatot se tudom beállítani. (Írj a parancssorba, de előtte végezz el egy egyetemet... stb.) Hol lehetne ezt megtanulni az egyetemen kívül? Lehet, hogy a Linuxot csak szakembereknek találták ki? Én semmit se tudok vele kezdeni itthon. Van "K"szövegszerkesztő, "K"(gagyi)játék, "K"média meg a NAGY "K" anyja! Sokat kipróbáltam már, nem csal "Live" CD-t, telepítettem is, de alig bírtam leszedni! Kinek kell ez?
2009. ápr. 12. 20:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Gyanítom, hogy találkoztál már az internettel, keress rajta. Mindent meg lehet találni a google segítségével az összes kicsit is népszerű disztróról. És mindegyiknek van saját fóruma is, ahol általában szívesen segítenek U(de tényleg).

Ezzel az kérdéssel csak tovább erősíted a közmondást: meghal, mint bölcsész a command prompt előtt...

2009. ápr. 12. 20:27
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2009. ápr. 12. 20:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
informatikus létemre nem tudom mi a jó a linuxban, azon kívül, hogy a parancssorban jól lehet eztazt csinálni, de szerintem abszolut használhatatlan. én a Mac-re esküszöm, persze csak ha van megfelelő gép hozzá.
2009. ápr. 12. 20:42
 4/12 A kérdező kommentje:
Még a nyomtatómat (régi: Lexmark Z-601) se tudtam egyik verzión se telepíteni. Sajnos! Szeretném a Linux-ot, de sajnos nem értek hozzá. A fórumokat is próbáltam de nem sokra mentem velük. Játszani meg teljesen alkalmatlan az összes verzió (én, mint íztam, szeretek játszani is)! A fényképezőgépemhez adott CD is csak Windows-oson és Macintoson használható:(
2009. ápr. 12. 20:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Bocs' a hibáért! "Windows-oson"!
2009. ápr. 12. 20:48
 6/12 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak köszönöm! Én is így gondolom! (Pedig én nem is informatikából diplomáztam)
2009. ápr. 12. 20:51
 7/12 anonim ***** válasza:
59%

Egyre több embernek kell linux.Mellesleg a Firefox és az Openoffice is nagy barátságban van a linux projekttel,sőt még a Google is...De sorolhatnám még a programokat.(Gimp,7zip,mplayer...)

Aki nem tudja mi a jó a linuxban,az nem informatikus.Akkor sem,ha papírja van róla...

A linux gyors,stabil megbízható,ingyenes,legális.A windowsos allűrőktől mentes.Nem véletlen,hogy a szervergépek nagy részén unix alapú operációs rendszer fut.A nasa gépein is,de kapaszkodjatok meg,még a microsoft szerverein is linux van főként.Nem leszólni akarom a microsoftot,itt most nem erről van szó.Az xp az egy elég jól összerakott rendszer.Ki kell mondani,hogy asztali,otthoni felhasználásra ma még talán jobb,mint a linux.Semiképpen sem azért,mert jobban össze van rakva,hanem mert ismertebb,megszokottabb.De ez nem lesz így örökké,ezt redmondban is nagyon jól tudják...

A kérdezőnek meg annyit tudok mondani,hogy ismét sikeresen bebizonyosodott,hogy a diploma és az intelligencia(ész),nemhogy nem vonzzák egymást kötelezően,de még köszönő viszonyban sincsenek.Tudod,ha a kacsa nem tud úszni,akkor nem biztos,hogy a víz a hülye...

2009. ápr. 12. 21:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
2009. ápr. 12. 22:04
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdező!

régebben tényleg komoly tudás kellett egy linux használatához, ma már vannak nagyon felhasználóbarát és "idiótabiztos" disztribúciók is, amikben sok dolog könnyebb és okosabban van megvalósitva, mint a windowsban. pl. a magyar nyelvű ubuntu kifejezetten jól használható kezdőknek is.

jelenleg linuxra tényleg nem jelenik meg közel sem annyi (és annyi neves) játék, mint windowsra, igy ha neked fontos, hogy játssz, akkor mindenképpen maradj meg a windows mellett.

2009. ápr. 13. 19:36
 10/12 anonim ***** válasza:
63%
a linux túl macerás, komplikált egy átlagfelhasználó számára. semmivel sem kompatibilis, nagyon nehéz programokat találni rá, bár mostanában egyre jobban teret hódít magának, de az átlagember windowst fog használni, mert lényegesen egyszerűbb.
2009. ápr. 13. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!